Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2279
Mam pomysł na nagrywanko.

1. Wezmę trupka jakąś corsę ii
2. Będę jeździł po warsztatach i mówił że któreś łożysko świszczy, chyba w tylnym lewym kole i proszę o wymianę (zamiennik będę miał)
3. Będę rozbierał i sprawdzał czy serio wymienili.

Albo inne pierdułki do których laik się nie dotyka tylko wierzy na slowo.

Ile razy mnie próbowali #!$%@? w takich warsztatach to głową mała a wystarczy tylko raz powiedzieć że się na czymś nie znam.
Ktoś będzie chciał obejrzeć relacje?
Będzie zbyt to będę nagrywał non stop ;)

#polska #samochody #polskiedrogi #warsztat #mechanikasamochodowa
  • 54
  • Odpowiedz
@zortabla_rt: Łożysko jak jest zużyte daje taki charakterystyczny dziwięk(jakby świst), po wymianie ten dźwięk ustaje i raczej nawet laik to usłyszy. Wątpię też, że jakiś warsztat wymieni Ci łożysko w jednym kole, normalnie zmienia się łożyska na jednej osi. Jak chcesz się bawić w takie sprawdzanie zacznij od takich banalnych rzeczy jak wymiana oleju czy czujników.
  • Odpowiedz
@Bazinga50: Miałem przypadek, gdzie do wymiany było łożysko. Zawiozłem nowe, powiedziałem że w jednym kole prawdopodobnie tym i tym. Dostałem odpowiedź, że sprawdzą wszystkie.
Odbieram auto, jadę - huk bez zmian.

- Bo panie, tutaj widocznie panu 2 huczały i wymieniliśmy ten też zużyty. Tu trzeba wszystkie wymienić.

Coś mam dodawać więcej?
  • Odpowiedz
@Crow7422: zarobki wynikają z popytu i podaży - jak w małym Pcimiu Dolnym jest jeden magister to zarobi on dużo bo jest jeden, a w dużym mieście są pracodawcy wg których 2 obce języki na poziomie C1 to jest podstawowa umiejętność bo magistrów inżynierów po 2 fakultetach mają 200 tysięcy

-------
a pracownik serwisu może mieć taką samą Audiolę 1.9 TDI z 2009 roku, w obu jest filtr cząstek, u
  • Odpowiedz
@Crow7422: w tym drugim wątku gadaliśmy o Toyotach i nie wierzyłeś, że kradną używane auta - tu nie wierzysz, że mechanicy oszukują, no gratuluję uczciwości dookoła, może dlatego że Polska B to nie znasz wiele oszustw, w Polsce A kradną na potęgę ;) popatrz sobie na mapę przestępczości, 1/3 przestępstw to moja Warszawa ;)
więc dla mnie to że mechanik przekłada filtr cząstek z mojego auta do jego - to
  • Odpowiedz
@Crow7422: o płaceniu kartą państwową w restauracji za obiad pewnie też nie słyszałeś jak cała Polska słyszała o wizytach znanych polityków w pewnej restauracji gdzie ich nagrywano ? płacili nie ze swojej ale kartą ministerstwa
  • Odpowiedz
@zortabla_rt: Jak na moje to największe wały są nie na zakładaniu części klienta, tylko na zakładaniu zamawianych. Jesli masz swoją część to najgłupszy mechanik ogarnie, że coś się znasz bo dobrałeś jak trzeba.
Jak przyjedziesz i powiesz, że huczy w kole i oto jest łożysko+piasta na wymianę, to ci wymienią i jaszcze dadzą smaru gratis, bo tego byle noob nie ogarnie.

Jedyna opcja to jeżdżenie z objawami, zamawianie dobrych jakościowo
  • Odpowiedz