Aktywne Wpisy
Marek_Tempe +164
Nowy wspaniały świat to jedna z najsłynniejszych antyutopii w literaturze XX wieku. Przedstawiona w powieści Huxleya wizja przyszłego społeczeństwa, które osiągnęło stan całkowitego zorganizowania i zrealizowało ideał powszechnej szczęśliwości, jest wizją przerażającą. W roku 2541 (czyli w 632 roku nowej „ery Forda”) obywatele Republiki świata powstają w rezultacie sztucznego zapłodnienia i klonowania. Od niemowlęcia poddawani są wszechstronnemu psychologicznemu i biologicznemu warunkowaniu - po to, by w wieku dojrzałym stać się cząstkami kastowej
viero +145
kołchoz mnie tak męczy że ja pjerdole, nawet jak mam weekend to nie umiem się nim cieszyć, to jest tortura psychiczna a do niczego innego się nie nadaję, nie umiem znaleźć sobie innej pracy bo jestem niezaradny życiowo a jak rzucę kołchoz to czeka mnie bezdomność, jestem w dołku psychicznym i nie wiem gdzie prosić o pomoc
#przegryw
#przegryw
Używał ktoś tego distro? Jakieś opinie, bolączki? Jestem daily-windows-peasant boi ale linuxa czasem po używam i teraz głównie chce czegoś do pracy.
Myslę nad centosem albo coś debian-based. Myślałem też nad archem ale nie mam siły XD
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli na Archa nie masz siły, to chyba Centos też ci nie przypadnie do gustu. A debian-based, to jest chyba już większość dystrybucji :D
Wiesz może jak jest ze sterami do nvidii?
ale w którym distro?
No aktualnie zmieniam system bo Antergos po updatecie po prostu wpadl w bootloopa. Probowałem naprawic go przez livecd ale nic to nie dalo xD
W którym momencie uruchomiania ci się Antegros zapętla?
@Alex_Krycek: zaraz po wyborze w Grubie.
@MemoryStick: no to GRUBO! ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jedyne wyjście jakie widzę, to zalogowanie się przez chroot do tego systemu i instalacja starszej wersji kernela. Ale nie wiem, czy będziesz chciał się w to bawić.
Co ty masz za kompa, że ci tak nie lubi
Kompa jakiegoś egzotycznego nie mam xD Intel Xeon 1230v3, gtx770, asrock h97pro4 więc nie wiem skąd to jest. Ale ja od zawsze miałem jakieś problemy z pingwinem kiedy innym wszystko działało od strzała xD Napęd mam ale płyt niestety nie xD
W każdym razie raczej zdecyduje się na zorina
@MemoryStick: no to jedyne wyjście, to downgrade całego systemu przez chroot, ale to już chyba nie warto truchła ruszać
@Alex_Krycek: nawet mi sie nie chcę.. XD
Znaczy się, nie miałem tu na myśli tylko wyglądu ale samego konceptu tego distro ale nie ukrywam, że wygląd też mnie zaciekawił :D
@MemoryStick: a co cię w nim zaciekawiło?
Głównie to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
btw co to za praca, że musiałeś używać Centosa w CLI? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Coś ala devops ale nie do końca xD
to zainstaluj nvidia-dkms