Aktywne Wpisy

ElMurano +28
Ale wy jesteście odklejeni XD Pewnie to są drony szpiegujące chinoli, którzy aby nie było na nich zrobili też taki sam teatrzyk u siebie i tyle XD żadni kosmici wy autystyczni odklejeńcy co się tylko nie potrzebnie nakręcacie XDDDDDDDD Beka z was na maksa
#ufo
#ufo

Nicky23 +18
Dobra a teraz bez kitu kto się przyzna że widział jakieś #ufo na własne oczy XD ja widziałem światełka i sobie zapie*dalały z nieprawdopodobną prędkością po niebie ale nikomu o tym nie mówiłem bo i tak mnie mają za #!$%@? XD

@Marcelele: Każdy koszt poniesiony przez firmę musi wykazać, że był niezbędny do uzyskania przychodu firmy - oznacza to że dobrze jest wystawić kilka faktur na tę działalność.
@Marcelele: Musisz. Sprzedasz coś za 200zł raz na kilka miesięcy i będzie ok.
@PfefferWerfer: Nie każdy, wykazać że dany zakup był kosztem uzyskania przychodu musisz dopiero wtedy jak poprosi o to urząd skarbowy.
@jaketu: Do działalności gastronomicznej będzie pewnie jeszcze potrzebne dodatkowe zezwolenie z sanepidu
@jaketu: średnio się to opłaca, bo w tym przypadku musiałbyś fakturować sprzedaż tych pierogów na więcej niż wydałeś np: na mąkę na te pierogi. Inne rozwiązanie to sytuacja, gdy np: sprzedajesz garnki w ramach sprzedaży bezpośredniej, wtedy możesz co jakiś czas kupić trochę żarcia na fakturę, bo miałeś "prezentację garnków u klienta" i potrzebowałeś.
Ale moim
Kupno rzeczy niepotrzebnych to domena ludzi niekumatych.
Nie mam nic i płacę podatek dochodowy vs. Mam coś i nie płacę podatku dochodowego. Podatki uznajemy za pieniądze stracone i nie rozważamy