#holandia #uk Da rade ogarnac wgl stalą robote przez agencje?
Stala to mam na mysli taka jak w pl tzn. ze wiadomo ze sie idzie pon-piatek od 6-14
Bo jak tak czytam ze trzeba czekac az nam dadza znac przed rozpoczeciem roboty czy wgl do niej isc bo moze byc tak ze nas nie potrzebuja juz albo jakis planing na 3 dni... Szczegolnie uk i nl
@Ziomek420: nie znam nikogo kto by pracowal Tak Jak piszesz, nawet przy zbiorze ogorkow masz stale godziny I nie przeszkadza pogoda bo zbierasz w zadaszeniu
Z tego co wiem to DJe tak pracuja od imprezy do imprezy, czasami jeden dzien w tygodniu, bardzo zmienna praca ale to dla mlodych i raczej nie pewny zarobek
@jaktrwogatonawykop: racja, ale nawet Holendrzy zaczynają pracę przez agencje, więc nie jest to tylko kwestia bezdomności. Nie jest tak, że tylko Polacy robią przez agencje w nl.
@Ziomek420: postNL listonoszy zatrudnisz na kontrakt bez doswiadczenia, dostajesz skrzynki ktore montujesz u siebie na rowerze, link do aplikacji ktora instalujesz na tablecie I nasiskasz start I jedziesz z paczkami, ale na magazynie wiecej zarobisz
@Foyth: posiadanie umiejętności mowienia po ang daje przywileje, nie większe możliwości. Przykładowo: jak chcesz pracować na magazynie musisz znac ang. Jak chcesz pracowac w biurze agencji, ktora by Cie zatrudniała na stanowisku magazyniera- mysisz znac holendersii
@jaktrwogatonawykop: to jak to wyglada dokladnie i czemu doslownie pod kazda aktywnoscia dotyczacej pracy w nl czy uk (bardziej nl) pada pytanie " sa godziny?" i zawyczaj sa odowiedzi ze lipa z godzinami, 3 dni pracy w tygodniu itp... A ty piszesz ze zawsze jest stala...
@jaktrwogatonawykop: chyba legalnie mozna tak pracowac dwa tygodnie, srednia z 16 tyg nie moze byc wieksza od 48h o Ile dobrze pamietaj
Sa ludzie szukajacy nie pracy za wieksza stawke albo zeby robic cos z czego jest sie dumnym tylko szukaja pracy Po 16h 7dni w tygodniu, na farmach jest tego troche Tam mniej kontroluja
Chyba "hapacze" sie nazywa Taki Stan, nie rozumiem tego, nie robia tego z biedy, raczej z
#mandat #policja #bagiety ja #!$%@?, dostałem mandat 2500 zł za jazdę na rowerze po alkoholu. 500 m do domu, 3 kieliszki wina 0,6%…. Nie da się tego odrobić w kamieniołomach lub coś z tym innego zrobić? Można odroczyć lub raty?
#uk
Da rade ogarnac wgl stalą robote przez agencje?
Stala to mam na mysli taka jak w pl tzn. ze wiadomo ze sie idzie pon-piatek od 6-14
Bo jak tak czytam ze trzeba czekac az nam dadza znac przed rozpoczeciem roboty czy wgl do niej isc bo moze byc tak ze nas nie potrzebuja juz albo jakis planing na 3 dni... Szczegolnie uk i nl
Z tego co wiem to DJe tak pracuja od imprezy do imprezy, czasami jeden dzien w tygodniu, bardzo zmienna praca ale to dla mlodych i raczej nie pewny zarobek
3 lata jestem
Przykładowo: jak chcesz pracować na magazynie musisz znac ang. Jak chcesz pracowac w biurze agencji, ktora by Cie zatrudniała na stanowisku magazyniera- mysisz znac holendersii
Sa ludzie szukajacy nie pracy za wieksza stawke albo zeby robic cos z czego jest sie dumnym tylko szukaja pracy Po 16h 7dni w tygodniu, na farmach jest tego troche Tam mniej kontroluja
Chyba "hapacze" sie nazywa Taki Stan, nie rozumiem tego, nie robia tego z biedy, raczej z