Wpis z mikrobloga

@Rudalke ja od początku miałem telefon na kartę xD Więc zdarzało się, że całe doładowanie poszło w godzinę i byłem miesiąc czy ileś bez kasy na koncie czyli sam się karałem :v
  • Odpowiedz
@Rudalke jak zamontowali nam telefon stacjonarny - kuzynka powiedziala nam że pierwszy miesiąc mamy telefony za darmo. W domu była nas trójka. Nabilismy taki rachunek że rodzice musieli pożyczkę brać żeby go spłacić, biling miał z 3 metry a rodziców na kolanach musieliśmy przepraszać. Ja lvl 7 brat 9 I siostra 11.
  • Odpowiedz
@Rudalke: To mi się przypomniało jak w okolicach 2015 roku mój ojciec zamarzył sobie oglądanie Asterixa i Obelixa Osiedle Bogów. Wlazł na jakąś dziwną stronkę, która poprosiła go o wysłanie SMS. No cóż, niby nie docierały, więc wysłał ich kilka. Jak dostał kod, oczywiście nie udało mu się obejrzeć. Potem mu przyszedł rachunek na ponad 200 zł i było z początku straszne #!$%@?, że operator coś oszukuje. Ale jak się
  • Odpowiedz
Jak #!$%@?? Ja od baaardzo małego grałem w gierki mmo via www (bardzo popularne te 12-13 lat temu) i nigdy czegoś takiego nie #!$%@?łem. Wy byliście jacyś #!$%@??

@Goronco: Te same osoby robią potem wpisy, że zarabiają 7k netto miesięcznie i muszą się zapożyczać na dziesięcioletnie auto, nie mają na ratę kredytu i oszczędzają na jedzeniu.
  • Odpowiedz
@Rudalke: a ja nabiłem kiedyś na abonamencie za 20 zł 70 w sumie xd i tata mnie szybko oduczył - wziął mnie na cały dzień na robotę, obrabialem takie słupki drewniane. Miałem wtedy 12 lat ale to chyba jeden z bardziej edukacyjnych dni w życiu :D
  • Odpowiedz
@Rudalke ja podobnie miałem w 2004 roku jak dzwoniłem na telelinie 0 700 żeby coś wygrać :D oczywiscie ani razu sie nie dodzwoniłem a rachunek przyszedł na 700zl
  • Odpowiedz
@Goronco: Jesteś bodajże studentem, czyli wychowałeś się już w czasach internetu i komórek. A my, gdy zobaczyliśmy pierwszy raz telefony na oczy, nie za bardzo wiedzieliśmy, jak to wszystko działa. Zwłaszcza, że nasi rodzice mieli o tym jeszcze mniejsze pojęcie.

Również należę do tych, co nabili kosmiczny rachunek. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz