Wpis z mikrobloga

Dlaczego taguję moje wpisy od tej pory też #redpill i namawiam do tego osoby o zbliżonym profilu ideowym? Czerwona pigułka za sprawą «Matriksa» stała się symbolem uwolnienia od wszechobecnego kłamstwa. Określenie to zostało przejęte przez różnej maści mizogińskich oszołomów, ale miejmy to gdzieś. Bo to my - antykapitalistyczna lewica - prostujemy wszechobecne kłamstwa orędowników systemu, demaskujemy fałsz burżuazyjnej propagandy przekazującej fikcyjny, cukierkowy obraz kapitalizmu nie mający wiele wspólnego z rzeczywistością oraz budzimy zdrową świadomość klasową ludzi pracy by bronili swych racji w walce z wyzyskiem i nie dawali się mamić neoliberalnej demagogi!

Nasz sztandar płynie ponad trony,

Niesie on zemsty grom, ludu gniew,

Przyszłości rzucając siew,

A kolor jego jest czerwony,

Bo na nim robotnicza krew!

#antykapitalizm #bekazprawakow #neuropa #socdem #socjalizm #anarchizm #komunizm
Revmir - Dlaczego taguję moje wpisy od tej pory też #redpill i namawiam do tego osoby...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lewackie_japko: Nie ma ale jak nie zauważyłeś to rozmawiamy o tagach. A w internecie (w tym na wykopie) panuje pewny porządek jeśli chodzi o tagi. Nikt nie mówi o zawłaszczeniu terminu samego w sobie ale o tag. Tak samo, jak błędem jest umieszczanie muzyki elektronicznej pod tagiem #elektronika. To wynika z pewnych zasad panujących na różnego rodzaju serwisach.
Lewactwu jak zwykle trzeba tłumaczyć dyskusję i sedno sprawy.
  • Odpowiedz
@YoshiTurboMaster: zniesienie systemu kapitalistycznego opierającego się na grabieży klasy pracowników najemnych przez burżuazję oraz opartego na akumulacji pierwotnej która przebiegała w znacznie bardziej zbrodniczy sposób niż przez samą kradzież. Co do podatków - samo uspołecznienie środków produkcji znacznie ograniczy ich potrzebę więc prawdopodobnie będą niższe.
  • Odpowiedz
@YoshiTurboMaster: na Machnowszczyznie i Katalonii było na odwrót, poprawiły się osiągnięcia w rolnictwie. Poza tym do póki system nie będzie obalony w globalnym centrum to trzeba lawirować między sprzecznymi interesami imperialistów w walce o własne cele.
  • Odpowiedz
No i do tego nie masz pojęcia czym jest redpill ale w sumie po takim ignorancie się tego nie spodziewałem.

@To_ja_moze_pozamiatam: mam pojęcie czym w istocie jest więc nie powtarzam tego jak wy przedstawiacie ten "ruch".
  • Odpowiedz