Wpis z mikrobloga

Budzicie się w Polsce roku 1935.
Z całą obecna wiedzą
Musicie ułożyć sobie życie na nowo.
Możecie zrobić wszystko co jest w waszym zasięgu.

Co robicie?
Wprowadzacie jakieś wynalazki?
Ostrzegacie rząd przed wojna?
Łapiecie manatki i uciekacie?
Staracie się żyć po swojemu?

#kiciochopyta #historia
  • 123
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Holenderski_Ser
@Banicjusz Pilipiuk napisał fajne opowiadanie oparte na takim pomyśle - szybki wyprzedzający atak i przejęcie całego sprzętu i zaopatrzenia jakie Niemcy już mieli naszykowane na terenach przygranicznych, nie pamiętam tylko tytułu.
  • Odpowiedz
@Black42ne Ale taki był pomysł polskiego rządu w tamtym czasie. Chcieli to zrobić ale nie mieli wsparcia zachodu. Nawet zadeklarowaliśmy że jeśli Francja zdecyduje się zaatakować prewencyjnie Niemcy(nie wiem czy to nie było po zajęciu Nadrenii) to Polacy jej pomogą i zaatakują od wschodu. Gdyby Francuzi nie byli p-----i to Rzesza nie wytrzymała by ataku z dwóch stron i druga wojna światowa prawdopodobnie by nie wybuchała chociaż nie wiadomo jaka była
  • Odpowiedz
@Holenderski_Ser: S--------m do Stanów, aby to zrobić podejmuję się jakichkolwiek prac, nie zawaham się przed niczym. Tylko nie wiem co zrobić, żeby mnie z tych stanów przypadkiem do europy na wojnę nie wysłali. W sumie znam dość skomplikowaną terminologię farmakologiczną i dużo wzrów w głowie więc zatrudniam się w rozwijającym sektorze farmaceutycznym, potem otwieram własną firmę, opracowuję viagrę kilkadziesiąt lat wcześniej i spokojnie żyję z kasy z patentu.
  • Odpowiedz
@GaiusBaltar i co byś z tym telefonem zrobił? Nie miałbyś sieci GSM, GPS, internetu.
Miałbyś cegłę zmieniająca kolory xD
A nie zrobilbys tym furory bo telewizja już była, najwyżej przy piwie byś poszpanował, że masz mini telewizorek, który i to w kolorze xD
  • Odpowiedz