Aktywne Wpisy
donalejd +83
Źle się czujesz, miewasz stany depresyjne? Just idź do psychiatry bro.
Tymczasem ceny u psychiatry w Polsce:
I na co ja płacę te składki zdrowotne?
#psychiatria #psychologia #depresja #polska
Tymczasem ceny u psychiatry w Polsce:
I na co ja płacę te składki zdrowotne?
#psychiatria #psychologia #depresja #polska
AntyLiroy +448
Czaicie że publiczna telewizja na którą płacimy podatki banuje sobie ludzi na twitterze bo ktoś śmie się ich skrytykować za zwolnienie Babiarza albo zatrudnienie Szatan? xD
I na to propagandowe gów** Tuska idzie ponad 3 miliardy.
#bekazlewactwa #tvp
I na to propagandowe gów** Tuska idzie ponad 3 miliardy.
#bekazlewactwa #tvp
https://www.cryptoqueen.pl/blog/boty-na-rynku-kryptowalut-swiety-graal-czy-strata-czasu
#kryptowaluty #bitcoin #gielda #finanse #cryptoqueenpl #trading
taki trading wymaga specjalnych łączy do serwera giełdy, w większość są to łącza radiowie bo są one szybsze od światła w kablu, które idzie czasem dłuższą trasą, w NY dachy, balkony blisko giełdy są wynajmowane traderom, zeby mogli umieszczać tam swoje anteny,
część giełd z tym walczy wprowadzając taką samą długość kabla w obrębie budynku giełdy dla każdego brokera
ale na trasę do budynku nie mają już wpływu,
HFT to zupełnie inne strategie gry, np. obserwacja dużych zleceń, które wchodzą na jedną giełdę i wykup tych aktywów na drugiej w celu odsprzedaży, bo duże zlecenia nie zostanie zrealizowane na jednej giełdzie tylko jest dzielone i leci
tu można zobaczyć jak to wygląda
https://www.zerohedge.com/news/2015-03-01/meanwhile-over-new-york-stock-exchange-lasers
Ale #!$%@? z fizyki to Ty nie rób. Mogę się zgodzić, że łącza radiowe są lepsze od łącz światłowodowych bo biegną krótszą trasą ale nie, że łącze radiowe jest szybsze od światła :D
I tak właśnie łączy sie Frankfurt z Londynem wieża stojąca w holandii
Tak jak w tej odpowiedzi:
jedna nazwa z małej druga z dużej ale już źle odmieniona. takie trochę #heheszki
@atari_XE: Moze dlatego ze jest napisany w javascript? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@cryptoqueen_pl: Napisalem swego czasu bota do arbitrazu ktory dzialal na bittrex ale im krypto mialy wieksza popularnosc tym trudniej bylo wykonac transakcje na czas.
Gdybys uwazniej przyjrzal sie takim gieldom to zauwwzylbys ze P&D byl tylko na tych krypto ktore nie byly wyceniane w ETH bo inaczej robiono arbitraz i cena natychmiast sie wyrownywala.