Wpis z mikrobloga

• 1
@Bartex16 ITD stara się jak umie. Okazało się że anuluj mandat na chrome nie wyświetla się prawidłowo. Ogólnie pierwsza sprawa skończyła się tak że ITD dała spokój a na drugą ITD odpowiedziało że ma w dupie ale i my mamy w dupie fotka jest czarna i nie widać kierowcy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bartex16 odwołuj się ile wlezie. Nawet jak sprawa trafi do sądu to mama zeznaje że nie poznaje osoby na zdjęciu a minęło zbyt wiele czasu żeby pamiętać kto jechał. Na 100% do wygrania. Często załatwia się to tak że podaję się dane fikcyjnej osoby z Ukrainy albo innego tam demoluda. Nie zachęcam cię do oszustwa ale jakie prawo miałoby zmusić mamę do donoszenia na własne dziecko.
  • Odpowiedz
@Kraciacho: jesli chodzi o donoszenie to na oswiadczeniu jest opcja ze nie wie sie kto jechal, bardziej chodzi o 500zl tutaj, ale przeslala mi zdjecia, no kierowcy prawie wcale nie widac, jutro wypelnie wniosek na stronie i wysylamy, a z obcokrajowcem to ciekawa opcja, dzieki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Bartex16 wiadomo że chodzi o 500 zł tylko że nie wolno ukarać mandatem osoby która nie jest sprawcą i nie można szantażem wymuszać zeznań, szczególnie tych które mogą obciążyć rodzinę i bliskich. Ja mówię wprost walić ITD za haniebne traktowanie prawa i obywateli. Trzymam kciuki.
  • Odpowiedz
@Kraciacho: zgadzam sie Mirku, jeszcze cos takiego w pismie, a nawet nie ma podstawy prawnej xD
"Oświadczam również, że nie wskażę, komu powierzyłem(am)pojazd do kierowania lub używaniaw oznaczonym czasie wskazanym w raporcie, mimo że jako właściciel/posiadacz* pojazdu jestem do tego obowiązany(a)."
  • Odpowiedz