Aktywne Wpisy
![Caracas](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Caracas_ZH6iKr6n1n,q60.jpg)
Caracas +957
Od jakiegoś czasu w wolnej chwili zazwyczaj w pracy wbijam się na niemiecką Wikipedię. Następne wchodzę w artykuł o jakiejś gminie / małym miasteczku, które dumnie chwali się zasłużonymi obywatelami i wklejam im zbrodniarzy wojennych, którzy żyli sobie w tym miejscu po wojnie :D
Zdjęcie dla przykładu.
Niestety często edycja wchodzi dopiero za 3-4 razem bo jest usuwana lub edytowana często przez gminę ale jestem uparty :D
Następne staram się edytować artykuł
Zdjęcie dla przykładu.
Niestety często edycja wchodzi dopiero za 3-4 razem bo jest usuwana lub edytowana często przez gminę ale jestem uparty :D
Następne staram się edytować artykuł
![Caracas - Od jakiegoś czasu w wolnej chwili zazwyczaj w pracy wbijam się na niemiecką...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/bf7d867d5ddb738fec629e9751d3f9a714cbcf8250ee13b9c68ff3cb9a9a6544,w150.jpg?author=Caracas&auth=395b895a390196d18a52bef570f62ed8)
źródło: temp_file2926320689083779311
Pobierz
bloodko +5
Cześć, pomóżcie oszacować cenę wykończenia mieszkania. Fachowiec wycenił na 48 tys wykończenie łazienki 5 metrów kwadratowych z płytkami do połowy wysokości pomieszczenia, położenie płytek na podłodze w pomieszczeniu gospodarczym 3 metry kwadratowe, malowanie całości mieszkania 57 metrów oraz drobne prace typu przeniesienie kilku gniazdek, kanał pod tv. Bez podłóg, drzwi i kuchni. Myślicie że to dobra cena? Mi się wydaje sporo. #warszawa #remontujzwykopem #nieruchomosci #budownictwo
TLDR: warto, ale przy tak małym kawałku bez chlebka się nie najesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wołałem wcześniej bo nic się nie działo, przez worek mało było widać, a stwierdziłem że nie będę Was spamował.
Po takim czasie antrykot ważył 2442 g (początkowo 3854 g)
Z wierzchu twarda skorupa, ogólnie całe mięso zbite mocno. Na "skorupce" nie pojawiła się pleśń, kwas, jad, buzia Matki Boskiej z Guadalupe, czyli wszystko ok ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po rozkrojeniu zapach orzechowy. Pachnie jak ser pleśniowy, albo jak hiszpańska kiełbasa Fuet.
Pokroiłem cały kawał na 6 steków + 2 "dupki". Na zdjęciu widać że nie są to duże steki, bo bardziej chodziło mi o sprawdzenie czy można, więc następnym razem jak największy kawałek, takie 5-6kg.
Stek zrobiłem metodą sous vide w 57C a potem opaliłem palnikiem gazowym. Z przypraw tylko pieprz i sól. Mówię, nie bawiłem się w wykwintne robienie, tylko test.
Zrobiłem też dodatkowo kontrolny stek z antrykotu, też 57C, pieprz + sól a potem palnik.
W smaku sezonowany stek zupełnie coś nowego. Samo mięso delikatne, nie trzeba nic żuć. Ciężko porównać do czegoś, bo włókna nie wchodzą pomiędzy zęby, szczęką się nie mieli, a za to kubki smakowe szaleją.
Ze ścinkami jeszcze nie wiem co zrobię. Na YT niektórzy mielą i robią burgery/gulasz/sosy
Następny test to 5-6kg i 28dni, bo tak zaleca producent worków
#jedzzwykopem #gotujzwykopem
źródło: comment_zxyhzqxToun0997LcgIC7Z2C9VMOvjg8.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_KxmhjQ39YPvs3DxjK1O0c3KBrmFrZI6S.jpg
Pobierzźródło: comment_Tznv0vSG4Ya8WOvPEGHRUq1r1fCK01EV.jpg
Pobierzźródło: comment_HyNZXqdwnHgCGymBO0qb5pm4IUnHFEbt.jpg
Pobierzźródło: comment_N2StLN8Q9PIOAMnGVBlQRb4px53zolk3.jpg
PobierzSponsor: Grupa Facebookowa z promocjami z chińskich sklepów
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen
Uważasz, że wołający nadużywa MirkoList? Daj znać @IrvinTalvanen
! @TOTYLKO_JA @suryke @TwarozekSernikowy @stepniaczio @pan_kemyt @senseiharanaoko @el_smiec @Mamut100 @ZdenerwowanyBialorusin @polaczka26 @Nitek_Kubicki @Blacksalami69 @nserdon @Vaas @Farezowsky @Mahus00 @Matajo @turpis @michal_0107 @Razgal @Pedzel_Washington @Ralmir @mskbeatbox @Kosios @Cooperr @bimbrownik @i4004 @woleratler @mat1984 @Reniferus @