Jaki internet polecacie na wsi? Najbliższa antena jest ok. 4-5km od T-Mobile/Orange. Antena stoi na górce więc myślę, że ma większy zasięg niż pokazują mapy BTS. Myślałem nad T-Mobile. Czy warto go brać? Czy prędkość nie spadnie po okresie testowania? #tmobile #orange #plus #play #internetmobilny
@xmokebe: mam podobnie jak ty (chodzi o oddalenie anteny ok. 3-,3,5km), internet od orange 20mbps. Zwykle prędkość oscyluje w granicach 10-15mpbs, ale często zdarzają się spadki. Nie wiem czy to wina mojego wiekowego routera, ale ten internet ma jakieś dziwne wahania pingu (50-150), znajomy też tak ma.
@xmokebe: Nic nie spadnie, chyba że nie ogarniasz internetu LTE i źle zamontujesz router/antenę i będzie chodzić kiepsko pamiętaj masz napisane DO wiec jak będą niskie prędkości to albo będziesz kombinować z innym nadajnikiem/pasmami iwgl, albo pogodzisz się z słabymi prędkościami.Radziłbym sprawdzić na wsi czy nie masz lokalnego dostawcy https://gdzienet.pl/ Radiówka jest lepsza bo ma stałe prędkości. Czasami też niższy PING
@xmokebe T-Mobile domowy. Totalnie bez limitu robiłem po 1 Tera miesięcznie i nic nie zwalnialo. Po roku prędkości w przedziale 50-75. W umowie do 60. Test z teraz po awarii T-Mobile od kilku dni działa jak na obrazku
Pamiętacie tego dewelopera co kwiczał na Komisji Infrastruktury o wykreślenie minimum miejsc parkingowych przed wystąpieniem Sroki z Murapolu jako "strony społecznej"? No to mu wrzucili do ustawy o pomocy powodzianom XD
#tmobile #orange #plus #play #internetmobilny
Test z teraz po awarii T-Mobile od kilku dni działa jak na obrazku