Aktywne Wpisy

Tommy__ +410
Aż mi się przypomniało jak za gówniaka rodzice mnie wysłali na wakacje do wujka w Chicago. Zdjęcie rozmazane bo to dawno i robiłem Sony Ericssonem K750i
#zonadlapolaka
#zonadlapolaka
źródło: c6_i4inf6
Pobierz
blake-drake +6
Potrzebuję pomocy w zdecydowaniu, co powinienem dalej robić z pieniędzmi i życiem. Mam trzydzieści kilka lat, ale nie mam ani swojego mieszkania, ani samochodu. Dotąd specjalnie nie narzekałem, bo pracuję zdalnie, stać mnie na wynajem kawalerki, raczej niczego sobie nie żałowałem (ale potrzeb dużych też nie mam), coś co miesiąc odkładam, auta mi nie brak, nie przepadam za jazdą nim. Tyle że jestem już niemal w połowie tej czwartej dekady życia i

Podsumowanie obozu przygotowawczego Zagłębia Lubin w tureckim Belek
W Turcji Zagłębie rozegrało 5 sparingów - 2 wygrane, 1 remis, 2 porażki, bilans bramkowy: 5-4
Zdobywcy bramek i asystujący:
Gole: 2 Tuszyński, 1 Poręba, 1 Pawłowski, 1 Balić.
Asysty: 1 Starzyński, 1 Jagiełło, 1 Mares, 1 Balić (1 dobitka po obronionym strzale Bohara).
Pozycja po pozycji:
Bramkarz: Najwięcej minut (180) dostał Forenc i to prawdopodobnie jego zobaczymy w pierwszym spotkaniu rundy wiosennej, potem do bramki powinien wrócić Hłądun. Na pewno warto zwrócić uwagę na młodego Bieszczada (16 lat), który dostał 45 minut w meczu z Sigmą i obronił rzut karny.
Prawa obrona: na tej pozycji rywalizowali Borkowski, Czerwiński, Tosik i Kopacz. Najwięcej minut dostał ten ostatni i przy braku minut Czerwińskiego w sparingach trudno spodziewać się innego wyporu na Lecha niż Bartek na tej pozycji.
Środek obrony: Na tej pozycji znalazł się chyba największy wygrany spośród grupy młodych zawodników zabranych na obóz - Kamil Piątkowski zaliczył 223 minuty w meczach kontrolnych, a więcej od niego na tej pozycji zagrał jedynie Damian Oko. Ponad 200 minut zaliczył też Maciej Dąbrowski i chyba to on stworzy parę z Damianem na początku rundy. Chyba można się spodziewać, że młody Piątkowski otrzyma szanse debiutu przy kartach czy kontuzjach w drużynie.
Lewa obrona: Chyba najbardziej zacięta rywalizacja: 227 minut Sasy do 223 Dziwniela. Ten pierwszy jednak do kolekcji dodał bramkę i asystę.
Skrzydła: jest jeden pewniak - Bartek Pawłowski, w pierwszym składzie powinien znaleźć si ęrównież Bohar, który otrzymał jednak mniej minut na obozie niż Sirotow, a zbliżoną liczbę do Janoszki i Pakulskiego. Na ten moemnt wydaje się to najsłabiej obsadzoną pozycją w ZL.
Środek pomocy: Filip Starzyński i Bartosz Slisz - na tych zawodników najmocniej stawiał na obozie van Dael, za nimi był wytransferowany już Matuszczyk. Mniej minut otrzymał Jagiełło, który też opuścił część obozu (zagrał łącznie 90 minut) i podejrzewam że może opuścić początek rundy. Kto za niego - dużo minut dostał Poręba, jest też zawsze uniwersalny Tosik. Trochę mniej minut dostali uniwersalny Szysz oraz Mucha, i nie widzę ich raczej w wyjściowym składzie na początku.
Atak: Tutaj rywalizowało trzech zawodników, ale młody Dudziński raczej liczyć się nie będzie (13 minut). Wydaje się, że rywalizację wygrał Tuszyński (227 minut, 2 gole), a Mares (210, minut, 1 asysta) pozostanie zmiennikiem.
Przewidywany skład na pierwsze spotkanie - zbliżony do składu jaki kończył rundę, nie ma chyba na horyzoncie wielkiego wygranego obozu (może Piątkowski?)
Forenc - Kopacz, Dąbrowski, Oko, Balic - Slisz, Jagiełło (Tosik) - Pawłowski, Starzyński, Bohar - Tuszyński.
@redheart: 45 minut w pięciu meczach i plotki o byciu na wylocie z klubu.