Mirki jakiś czas temu mój tato kupił nowy samochód. Zbliża się termin pierwszej wymiany oleju i tu rodzi się problem. ASO nie chce zgodzić się na olej od nas. Chcą zalać oczywiście te siki co mają u siebie bo na tym mają niezły $$. Ja chcę wlać lepszy olej, który nie zawiera baz mineralnych(PAO), który oczywiście spełnia wszystkie wymagania, specyfikacje i certyfikaty, które narzuca producent taty samochodu. Jak wymusić na nich wlanie naszego oleju i zachować gwarancję? #cichopyta
@LubieSzaszylkiZLublina: Dzięki podzwonimy. @Stonatlg: Wtedy stracę gwarancję @koral: Jest to jakiś argument, ale olej byłby oryginalnie zapakowany, z fakturą.
@koral: W ASO 600zł za wymianę oleju wraz z olejem. Niestety nie mam rozbicia na to ile sam olej. Cena jednak nie jest tak istotna, chcę po prostu lać dobre oleje.
@Stonatlg: To bez sensu, musielibyśmy wymienić olej w aso na ICH olej by mieć pieczątkę i gwarancję i oczywiscie za to zapłacić i potem wlać swój olej po cichu.
Jak wymusić na nich wlanie naszego oleju i zachować gwarancję?
#cichopyta
Janusze cebulaki potafia takie cyrki odstawiac ze glowa mala
To jakbys przyszedl ze swoja karta graficzna do zamontowania, serwis nie bedzie chcial odpowiadac wtedy za jej sprawnosc
@Stonatlg: Wtedy stracę gwarancję
@koral: Jest to jakiś argument, ale olej byłby oryginalnie zapakowany, z fakturą.
Ze 100 na 250???
@Stonatlg: To bez sensu, musielibyśmy wymienić olej w aso na ICH olej by mieć pieczątkę i gwarancję i oczywiscie za to zapłacić i potem wlać swój olej po cichu.
Ogolnie to chyba za bardzo sie przejmujesz