Wpis z mikrobloga

Świeżo odebrany od zegarmistrza ( ͡° ͜ʖ ͡°) Atlantic Worldmaster lata 70/80. Ojciec przywiózł go z kontraktów w Iraku w 1981. Lata leżał rozwalony w szufladzie, aż w końcu wyremontowałem go. Szkło wymienione bo oryginał był rozbity, nowy pasek była rozwalona niekompletna bransoleta. Ma sporo obić na kopercie, ale nic z tym się już nie zrobi. Taka naturalna patyna ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wołam @poczekaj bo ma podobny przed remontem. Polecam, warto go robić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#watchboners #zegarki #zegarkiboners
Eternitzazbestu - Świeżo odebrany od zegarmistrza ( ͡° ͜ʖ ͡°) Atlantic Worldmaster la...

źródło: comment_hbcT7sPH8gOI1k029ahGFAu6weNrd9If.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Roni11: 20mm jest wsadzony, ale wytrze się ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@rybsonk: xD To jest pamiątka, ma prawie 40 lat i dalej wygląda elegancko. Za następne 40 też będzie tak wyglądał i bez wstydu będą go nosiły następne pokolenia. A to g---o? Za parę lat wyjebiesz na śmietnik xDDD

@PanKaczucha: 150, ale z pasek muszę dać lepszy w przyszłości.
  • Odpowiedz
@Eternit_z_azbestu: Ile dałeś za taki remont? Mam zegarek po dziadku,mniej więcej w takim stanie czyt.rozwalona bransoleta i zbite szkiełko.Chciałbym go odnowić,a tak się będę chociaż orientował mniej więcej jakie mogę ponieść koszta
  • Odpowiedz
Ma sporo obić na kopercie, ale nic z tym się już nie zrobi.

@Eternit_z_azbestu: zrobi się, zrobi. Oddaj go do chromowania, zegarmistrz w ten sposób odnowił mi mocno poobijaną kopertę w zabytkowym zegarku za 50 zł.
  • Odpowiedz