Wpis z mikrobloga

Jako że mija mi już 10 lat na lastfm to stwierdziłem, że czemu by tego jakoś nie podsumować? Oczywiście, pewnie w ciągu roku jak będę słuchał muzyki to to się pozmienia, ale chciałbym opisać moje top100 wg lastfm. Tag do czarnolistowania #100mydliny. Lista ma na celu tylko ukazanie po części mojego gustu muzycznego oraz co mi najbardziej w danym wykonawcy przypadło.

82. Ashes Divide (281 scrobble)

Nie powiem, że to jest kalka w kalkę A Perfect Circle, bo muzycznie minimalnie się różni, ale poza tym, że również zaczyna się na A to: założyciel jest ten sam (Billy Howerdel), na perkusji jest Josh Freese, też APC, na basie w studiu była Paz Lenchantin (też ex-APC), którą na koncertach zastąpił Matt McJunkins (który później też ląduje w APC XD). No, więc ich jedyny album, Keep Telling Myself It's Alright, to jest praktycznie A Perfect Circle bez Maynarda, a na wokalu jest właśnie Billy. Ashes Divide towarzyszyło mi w ciężkim do określenia momencie życia, gdzie nastąpiło sporo zmian, w tym samym czasie sięgnąłem też po takich artystów jak Anathema czy wcześniej wymieniani A Perfect Circle.

#100mydliny #muzyka #rock #aperfectcircle