Mam pewien problem z moją 156. Jakiś miesiąc temu zaskoczyła mnie spora ilość wilgoci w samochodzie etc. Chwilę po tym zaczęły się dziać rzeczy niesłychane. Wariuje mi panel klimy i przerywacz od kierunkowskazów. Ale nie, że wariuje i już. Świrują jak jadę, bo jak np stoję na światłach to nie. Czasami jak jadę tak, że mam cały czas te same obroty i nie poruszą nogą na gazie to też przestaje. A czasem jak zostawię na postoju zapalony, zeby zagrzać i wysuszyć, to trzaśnięcie drzwiami też sprawia, że klima świruje. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Nie mam za bardoz jak go oddać do znachora, bo jednak jeżdzę nim do pracy, a bardzo to dokuczliwe.
@portas91: Wiązka się zalała i przez zwarcia wszystko wariuje. O ile nie masz ogrzewanego garażu to tak średnio uda ci się osuszyć auto. Przede wszystkim znajdź źródło wody.
@panczekolady: myślę, że główną przyczyną jest płachta na przednią szybę, której w pośpiechu raz nie za dobrze wytrzepałem ze śniegu i tak o to wilgoć. Najdziwniejsze, że to takie odległe od siebie rzeczy są powiązane. Przerywacz to kolumna kierownicy, klima to konsola środkowa i pedał gazu.
@portas91: kup sobie osuszacze do auta. Ciężko teraz będzie tę wilgoć wyciągnąć, mi trochę pomogły, bo drzwi mi przeciekały i szyby miałem ciągle zaparowane.
#prezydent #usa #polska Czy tylko mi przeszkadzała wczoraj wszechobecna flaga Ukrainy , podczas wizyty Bidena ? Jak na początku serio ich wspierałem to już mam tego powoli dość i ciągle czekam aż Zalenski zacznie usuwać pomniki bandery na Ukrainie
Siemka,
Mam pewien problem z moją 156. Jakiś miesiąc temu zaskoczyła mnie spora ilość wilgoci w samochodzie etc.
Chwilę po tym zaczęły się dziać rzeczy niesłychane.
Wariuje mi panel klimy i przerywacz od kierunkowskazów.
Ale nie, że wariuje i już. Świrują jak jadę, bo jak np stoję na światłach to nie. Czasami jak jadę tak, że mam cały czas te same obroty i nie poruszą nogą na gazie to też przestaje. A czasem jak zostawię na postoju zapalony, zeby zagrzać i wysuszyć, to trzaśnięcie drzwiami też sprawia, że klima świruje. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Nie mam za bardoz jak go oddać do znachora, bo jednak jeżdzę nim do pracy, a bardzo to dokuczliwe.
Przerywacz to kolumna kierownicy, klima to konsola środkowa i pedał gazu.
@portas91: może dziura w podłodze? I ci ciągnie od spodu?