Aktywne Wpisy

mobutu2 +73
Wstyd się przyznać, ale zajmuję się Fact-chekingiem memów.
Memy to bojewe obrazki, które wypełniają wyobraźnię użytkowników zamiast prawdziwych informacji. Niestety, rozwój Wykopu nie osiągnął jeszcze etapu, w którym ktoś z mirków automatycznie sprawdza informacje i podaje korektę w pierwszym komentarze. Jest to szczególnie niefortunne, że teraz jest to łatwiejsze niż kiedykolwiek - za pomocą jednego zapytania w jakiejkołwiek popularnej wyszukiwarce.
Memy to bojewe obrazki, które wypełniają wyobraźnię użytkowników zamiast prawdziwych informacji. Niestety, rozwój Wykopu nie osiągnął jeszcze etapu, w którym ktoś z mirków automatycznie sprawdza informacje i podaje korektę w pierwszym komentarze. Jest to szczególnie niefortunne, że teraz jest to łatwiejsze niż kiedykolwiek - za pomocą jednego zapytania w jakiejkołwiek popularnej wyszukiwarce.
źródło: data10
Pobierz
Linnior88 +33
Co myślicie o tym zapraszam do dyskusji
źródło: temp_file8589288416498437442
Pobierz

Co mniej więcej godzinę skanuje sieć, czy nie wiem co tam robi, w każdym razie przez około 8 minut nie mogę grać w nic online bo pingi sięgają 500 - 1500 ms.
Do tego uruchamiają się dyski w domowym NAS i zaczyna głośno chodzić, przez co muszę go na noc wyłączać.
Okazało się że to TV gdy podczas "laga" w grze odłączyłem go od internetu i wykres szybkości łącza nagle pokazał stabilne 30ms.
Czy to normalne? Czego TV szuka po mojej sieci? Spotkał się ktoś z czymś takim?
#tv #webos #lg #networking #scanning #szpiegostwo
Podpinam go po kablu bo wifi w tych tv są mocno niestabilne.