Wpis z mikrobloga

#gry #dzieci #zabawki

Znacie jakieś gry, gry planszowe, zabawki, dla dziecka, który pierwsze co robi po wstaniu, każdego dnia, to składa #lego
Coś co pchnie go jeszcze bardziej w jego pasję. Mam tu na myśli mechatronikę, robotykę, hydraulikę, pneumatykę, programowanie dla najmłodszych. Myślę, że mogło by go to zainteresować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 11
@tarzan_szczepan: gry pc i jakieś planszówki to trochę kiepski pomysł bo nic z tego nie wyniknie, lepiej jakbyś pomyślał trochę, skopiował kilka pomysłów i sam zrobił z lego planszówkę. Ciężki temat, ale wykonalny.
Jeżeli nie masz gotówki albo nie tyle by wystartować do lego mindstorms to może to by było lepsze https://www.fabrykazabawek.eu/lego/klocki-lego-boost/lego-boost-17101-zestaw-kreatywny. Zawsze są na to jakieś promocje w sklepach.
Znajomy wysłał syna na weekendowe zajęcia z robotyki gdzie głównie bazowano
@tarzan_szczepan: Polecam sprawdzić stronkę code.org dużo fajnych zadań które przygotowują do nauki programowania oraz optymalizacji algorytmów na podstawie gier i bajek. Dodatkowo z tego co kiedyś widziałem po początkowych łatwych grach jest możliwość „programowania” własnych.
@tarzan_szczepan: Kup mu lego boost, tylko potrzeba do tego tabletu, najlepiej z win10 na pokładzie, bo apka na andku średnio stabilnie działa. Tam aplikacja jest na zasadzie poziomowania - robisz coś póki nie nabędziesz umiejętności, żeby przejść na wyższy lvl, w efekcie dostajesz jeżdżącego i ruszającego się robota.
Poza tym mechaniki i fizyki możesz uczyć na podstawie lego WeDo (przekładnie i koła pasowe też).
Jak chcesz ambitniej to jest brick pozwalający
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tarzan_szczepan: spienione pcv jest to nieprzezroczyste tworzywo sprzedawane w arkuszach o wymiarach jakich sobie zażyczysz. Bardzo łatwe do obróbki, wystarczy nóż do tapet i papier ścierny. Kleisz je klejem do pcv. Przy okazji jest bardzo tanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak dobrze zagadasz w jakiejś agencji reklamowej to ścinki za darmo oddadzą, bo wykorzystują to tworzywo do produkcji reklam.

https://forbot.pl/blog/wykorzystanie-spienionego-pcv-id8209