Aktywne Wpisy
lewoprawo +694
Pamiętacie te "kapsuły do umierania" firmy Sarco, które miały być cywilizowanym sposobem na samodzielną, godną eutanazję? Kładziesz się, wciskasz guzik, kapsuła Cię usypia i w ciągu minuty umierasz z powodu niedotlenienia mózgu. Jeśli wpadniesz w panikę, to jest też guzik awaryjny.
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
mickpl +1034
Łazienka oraz szafa na ganku.
#stolarstwo #domowastolarnia #remontujzwykopem
Drewno nie będzie puchnąć z czasem od wody?
Okej, lakieruj co jakiś czas i tak :)
Wydaje mi się, że nie powinno być problemu ponieważ jest to łazienka w której ciężko uszkodzić powłokę. Osobiście nie wziąłbym drewnianego blatu do kuchni ponieważ tam go łatwo uszkodzić.
Właśnie miałem coś podobnego w kuchni i przy zalewaniu wrzątkiem kawy rozlało mi się trochę i powstało wybrzuszenie. Z czasem kilka. Fakt że nie dbalem chociażby lakierując. Teraz jestem mądrzejszy ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez autora
Ostatnio firma krono (potężny dostawca płyt laminowanych) wypuściła pełno wadliwych płyt z których robi się blaty.
Po postawieniu kubka z kawą na blat, blat robi się biały, po prosty kolor znika :D
@PanKtos: wygląda dobrze, tylko to gniazdko? wtf
IMO łatwiej go jest też go później naprawić w porównaniu do blatu z płyty laminowanej.
@sins: też to wczoraj usłyszałem od znajomego, który jest fanem drewna. Do kuchni jak już brać to klejonka bukowa, która jest bardzo wytrzymała - robi się z niej deski do krojenia.
Województwo pomorskie.
@PanKtos: znajomy ma rację. Drewno nawet uszkodzone będzie lepiej wyglądać od uszkodzonego laminatu.