Wpis z mikrobloga

Mówią Ci, włącz swoją świadomość. Zobacz jak jesteś kontrolowany, ograniczany, jak rząd Cię okrada, ile podatków się marnuje.
A prawda jest taka że nic nie zrobicie. Im bardziej świadomi się czujecie tym bardziej bezradni się czujecie i jeszcze mniejszy opór tworzycie bo bardziej się im otwieracie i wiedzą jak was kontrolować.
Światem rządzą ludzie którzy są wybitnymi jednostkami, (nie mówię tu o popychadłach typu prezydenci). Jakbyście poczuli chociaż ich 5% wiedzy to by wam po spalało zwoje mózgowe.
Jeśli trzeba komuś tłumaczyć przez media w jakiej sytuacji się znajduje to tylko gorzej dla niego.
Większość z nas gdyby okazała się ostatnimi ludźmi na tym świecie po jakimś kataklizmie i miała by odbudować większość urządzeń to byśmy nawet papieru do dupy nie stworzyli przez kolejne 50 tysiąc lat. Wyobraźcie sobie ile pokoleń musiało mózgować żeby powstał Wielki Zderzacz Hadronów.
Dlatego też jesteśmy pewnym typem hodowlanym. Żyjemy tylko po to, bo jesteśmy komuś potrzebni.
Czas naszego istnienia jest w pewnym sensie ograniczony. Skoro nie wiemy jak i kiedy powstaliśmy to też nie wiemy jak i kiedy nasz gatunek przestanie istnieć. Jesteśmy świadkami ciągłej gonitwy do poznawania wszechświata, bo to jest jedyna szansa aby powstrzymać nasz oczywisty koniec.

Jeśli wasi dziadkowie przez 10 pokoleń kopali ziemniaki i fascynowali się dziczyzną to nie macie szans na zrozumienie polityki świata. Wszystko wraz z potencjałem zostaje przekazywane w genach. Anarchia dalej istnieje lecz nie jest tak widoczna jak kiedyś.
Więc jeśli ktoś chociaż w 5% ma jakiejkolwiek świadomości tego świata niech rzuci wszystkie odległe marzenia, typu kariera w korpo, wymarzona kobieta, dom w hipotece, które zajmą mu całe życie. Zacznijcie się cieszyć życiem teraz, w tej chwili. Zaspokój swoje zmysły, tylko one mają sens w Twoim istnieniu.

Znalazłem to przed chwilą. Sam sobie się dziwię że chciało mi sie tyle pisać wysrywów

#przegryw #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami
  • 2