Jakiś czas temu byłem powędkować z znalazłem taką oto szczerzuję. Ktoś siedzi w temacie i może mi powiedzieć ile ona może mieć lat? Wszystkie jakie znalazłem w internetach są przy niej karłami. Swoją drogą kawał małża jak na czerwoną księgę ( ͡º͜ʖ͡º) #smiesznypiesek #szczerzuja
@GreenBag: Szczeżuja wielka jest w Polsce pod ochroną, zostaw ją, nie wynoś z wody. Możliwe też że to może być szczeżuja chińska, ona jest gatunkiem inwazyjnym, ale ma bardziej kolistą w kształcie muszę.
@GreenBag Jak napisałeś, że mocno na wyginięciu to jest mi tak ogromnie wstyd. Jak byłam mała znalazłam jeziorko, w którym były takie duże, małe. My wymyśliłyśmy sobie że na pewno w środku mają perły i zabiłyśmy z 7... Raczej mniejszych ale jedna była ogromna.
@GreenBag: może to być szczeżuja chińska zawleczona z gatunkami ryb takimi jak karp, amur, tołpyga. W okolicach Konina nie są rzadkością, na Śląsku i dolnym Śląsku również są obecne
#ksw Mamed to największy sportowy zawod w mma, 40 kilka lat na karku, dalej topka ksw, zmarnowany talent za złotówki w Polsce zamiast iść po pas ufc lata temu.
#smiesznypiesek #szczerzuja
Możliwe też że to może być szczeżuja chińska, ona jest gatunkiem inwazyjnym, ale ma bardziej kolistą w kształcie muszę.
Teraz już nigdy o tym nie zapomnę.
@GreenBag: nawet nie wiesz co znalazłeś ( ͡° ʖ̯ ͡°)
https://sjp.pl/szczeżuja
#analfabetyzm
@GreenBag: #grammarnazi ;//