@karp771: Nosacze mogą śmieszyć lub żenować, ale najlepsze w memach z małpami jest to, że żadna prawdziwa osoba na nich nie ucierpi, tak jak swojego czasu Pan "Andrzej".
@Kiwiwi: Co najlepsze, to gość, który "wcielił się" w postać Andrzeja tak naprawdę nazywa sie Janusz Ławrynowicz. Był kiedyś reportaż z jakiejś TV, że te memy zniszczyły mu życie.
@Lucy_Ferro: o, też siedziałem na bashu przede wszystkim :P chociaż wrzucane tam żarciki też nieraz zataczały piąte koło jeszcze od czasów dyskietek... Ale w sumie to akurat jest dobry przykład na to, jak internet się zmienił przez tą dekadę. To była taka maksymalnie prosta forma ;) jak dzisiaj kawały na mirko.
@Odczuwam_Dysonans: Imo to trochę kwestia odgrzewania kotleta. Odkąd internet mobilny jest w niemal każdym smartfonie, te wszystkie kawały i dowcipy, które dryfowały w sieci od zawsze, zyskały drugie życie, czy to w swojej pierwotnej formie czy jako zerżnięte i przerobione obrazki, a ludzie zaczęli tworzyć analogiczne memy, czyli wtórne, a w międzyczasie humor tych, którzy śmiali się z tego lata temu, wyewoluował w dowolnym kierunku. To nie chodzi o elitarność.
@HalfGod: @hardkorowymoksu: @MSDOS: Pokazałbym na web archive, że on rzeczywiście miał nosaczowe awatary na początku tej dekady (pamiętam to), tyle że tam się coś nie chce wczytać. Może ktoś będzie bardziej cierpliwy i sprawdzi każdą możliwą datę po kolei.
@Lucy_Ferro: wiesz no, z tym że każdy się zaznajomił jak było "hitem internetu" to to akurat na przykładzie nosaczy można potwierdzić - tylko teraz się wszystko przeniosło na FB. My po prostu na wypoku jesteśmy u źródła tych wszystkich memów itp - bo to zawsze się zaczyna albo tutaj, albo na chanach. Przykładem niech będzie gość, z którym siedziałem przy stoliku na jednym z wesel. Taki trochę wieśniak i nie,
źródło: comment_jFZT1yj2gEnOqdj4GxnfafZ1VaWNAWO8.jpg
Pobierz@hardkorowymoksu w którym filmiku testo jest o nosaczu?
źródło: comment_lpPz1NU0tUeOblQZCaWx8LjDuDTTOKZE.jpg
Pobierzźródło: comment_eghAPnj7CL3bOCiyqP8AtsQkMmptMSIW.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_imSWvkcuI1zMTotgxbtqjeKMXy0IRLVg.jpg
Pobierzźródło: comment_HspkXqZ21lMGjEZub2KXNH49fn55Tt8O.jpg
PobierzWiększość? Jak widzę tego mema to zaczynam zdawać sobie sprawę jak wielu normików zaczęło korzystać z internetu.
Ech no, też fakt. Może po prostu więcej basha wtedy czytałem.
Imo to trochę kwestia odgrzewania kotleta. Odkąd internet mobilny jest w niemal każdym smartfonie, te wszystkie kawały i dowcipy, które dryfowały w sieci od zawsze, zyskały drugie życie, czy to w swojej pierwotnej formie czy jako zerżnięte i przerobione obrazki, a ludzie zaczęli tworzyć analogiczne memy, czyli wtórne, a w międzyczasie humor tych, którzy śmiali się z tego lata temu, wyewoluował w dowolnym kierunku.
To nie chodzi o elitarność.
Pokazałbym na web archive, że on rzeczywiście miał nosaczowe awatary na początku tej dekady (pamiętam to), tyle że tam się coś nie chce wczytać. Może ktoś będzie bardziej cierpliwy i sprawdzi każdą możliwą datę po kolei.
źródło: comment_JVd3vhAhG27G6bMnckvZPPUh7IA2WNJS.jpg
PobierzPrzykładem niech będzie gość, z którym siedziałem przy stoliku na jednym z wesel. Taki trochę wieśniak i nie,