@komar251: ogółem to tak, ta data oznacza że producent gwarantuje że do tego dnia nie ma prawa się zepsuć i jeśli będzie zepsute przed tym dniem to możesz reklamować. Po upływie daty może to być świeże nawet i 60 lat ale nie masz prawa wymagać żeby było.
Dlatego wiele produktów które jest znane ze swojej długiej trwałości (konserwy, woda butelkowana) na względnie krótką datę przydatności, nie znaczy to jednak że
@komar251: Ojciec gdzieś skitrał dużą milkę i przyniósł do domu jak była 2 lata po terminie ważności. Zjadł i nic mu nie było, żadnych rewolucji żołądkowych (ale on ma układ trawienny ze stali).
Pamiętaj, że produkt mógł najzwyczajniej w świecie stracić swoje walory smakowe. Szkoda zdrowia i kalorii na jedzenie czegoś co jest kiepskie w smaku. Osobiście bym nie ruszyła.
#dieta
Ej trochę mi termin ważności wyszedł z czekolady. Można to zjeść czy wyrzucić?
Było w pudełku do którego nie zajrzałem długo xd
źródło: comment_H2hBEhU2V3deJtRPoVpo5dP4hzCpjzHh.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Dlatego wiele produktów które jest znane ze swojej długiej trwałości (konserwy, woda butelkowana) na względnie krótką datę przydatności, nie znaczy to jednak że
Komentarz usunięty przez autora
Może się zrobić biały kolor, nie jest to nalot ani nic szkodliwego, ot przebarwienie. Można jeść bez obaw.
Pamiętaj, że produkt mógł najzwyczajniej w świecie stracić swoje walory smakowe. Szkoda zdrowia i kalorii na jedzenie czegoś co jest kiepskie w smaku. Osobiście bym nie ruszyła.