Aktywne Wpisy
Angelika_S +25
Pytanie może mondre może gupie nie wiem
Jakie polecacie firmy / strony do kupna przedłużaczy / splitterów? Wymogi to spełnienie norm / bezpieczeństwo i cywilne kolory (nie pomarańczowe)
Chcę coś kupić w necie ale boję się chińskiego gówna a na stronach dużych marketów jest drogo i mały wybór.
#elektryka #pytanie
Jakie polecacie firmy / strony do kupna przedłużaczy / splitterów? Wymogi to spełnienie norm / bezpieczeństwo i cywilne kolory (nie pomarańczowe)
Chcę coś kupić w necie ale boję się chińskiego gówna a na stronach dużych marketów jest drogo i mały wybór.
#elektryka #pytanie
@MinnieMouse0: Przykład pierwszy z brzegu: dotacje i szkolenia UE. Samo bycie kobietą daje przywileje.
Ja nie prowadziłam badań na ten temat, natomiast one istnieją. I to te badania udowadniają ten fakt, a nie żadne moje ani niczyje dywagacje.
edit: ta sama nazwa stanowiska nie zawsze oznacza tą samą pracę, chyba że mówisz o pracy na akord/na taśmie, tam raczej nie ma paygap
- Korporacje mają nakaz wewnętrzny zatrudniania kobiet, czarnych itd. O to jest pozwane google w stanach w paru procesach, to ujawnił james damroe i już się z google pożegnał a w moim korpo jest cichy nakaz zatrudniania menadżerek,
- Korpo urządza akcje tylko dla kobiet jeśli idzie o zatrudnienie.
- W Polsce(2016 dane eurostat) różnica między kobietami a facetami to 6%, jedna z najniższych w europie wiec twój argument to inwalida,
- Wedle badań(które możesz znaleźć sama w necie razem z review), kobiety są skłonne dużo rzadziej negocjować stawkę.
- Korporacje robią hajs, to dlaczego nie ma samych kobiet tam skoro