Mirki mam problem a zarazem pytanie: Co może być przyczyną takiego syfu? Grzejnik aluminiowy, rurki miedziane, instalacja ma 10 lat i jest zalana płynem Ergolid. Te uszczelki na końcach grzejnika się rozłażą i zaczynają przeciekać, a na dodatek farba z amelinium obłazi.
@konmac: 1. Nieszczelne połączenie = różnego rodzaje wykwity. 2. Zmieszanie, w twoim przypadku strzelam, że nieuzdatnionej wody z ergolidem = niskie pH, odpowiedz na odlazacą farbę
@jalop: @jalop: Może i jest w tym jakaś myśl. Co prawda instalację miałem zalaną tym płynem od samego początku, później dobijałem też jedynie płyn. Chyba, że hydraulicy przy instalacji wlali jakiś syf. Tak czy inaczej poszukam kluczy i biorę się za uszczelki w przyszłym tygodniu ( ͡°͜ʖ͡°)
Rozumiem brak prądu przez 1-2h , ale gdzie my żyjemy, że na 6h prądu ma nie ma być. Ludzie pracują..... Nie moga planować takich rzeczy w nocy, gdzie ludzie śpią ?
Grzejnik aluminiowy, rurki miedziane, instalacja ma 10 lat i jest zalana płynem Ergolid.
Te uszczelki na końcach grzejnika się rozłażą i zaczynają przeciekać, a na dodatek farba z amelinium obłazi.
Taguję #hydraulika #remontujzwykopem #majsterkowanie
źródło: comment_ECui4lj71xYtplxHGCmaKvS0mFWXSUgV.jpg
Pobierz@konmac: To nie wiesz, że tego nie pomalujesz, to je amelinum. ¯\_(ツ)_/¯
źródło: comment_zLD0yRi39pU3XmSZipaDbprMUcoRFBTo.jpg
Pobierz2. Zmieszanie, w twoim przypadku strzelam, że nieuzdatnionej wody z ergolidem = niskie pH, odpowiedz na odlazacą farbę
Pomalujesz(✌ ゚ ∀ ゚)☞
Wiem co piszę ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tak czy inaczej poszukam kluczy i biorę się za uszczelki w przyszłym tygodniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora