Wpis z mikrobloga

W sumie zabawne obserwować reakcje wykopków na te pedofilskie treści. Zamiast to po prostu zraportować i scrollować dalej, a jak moda nie ma dłużej to dać gościa na czarno, to tylko się nakręcają wzajemnie i igrzyska urządzają. Ile powisi?! Minutę już wisi! Aaa dwie minuty! O matko już 3! Aaaa stanął mi! 4 minuty!!! Aaaa jezuuuu, 5 minut! NO NIE MOGĘ AAAAA JUŻ 6!!! AAAAAAAA 10 MINUT!!!!
  • 20
@Stryjekmod: A w jaki sposób taki programista miałby to ogarnąć? Przecież atakujący zawsze ma przewagę. Atakujący odkrywa lukę, broniący ją łata, tak to zawsze wygląda, żaden system nie jest bezpieczny w 100%. Na reddicie też możesz sobie wrzucić pedofilię i kilka minut na pewno powisi.

Jedyna opcja chyba to cenzura prewencyjna, tak jak miała robić ACTA 2. I wiesz co? Jak byłem przeciwnikiem ACTA, tak przez takie akcje zaczynam ją popierać.
@Hedage a ty co? Ściągasz zdjęcia i czekasz na kolejne? Jaką ma być reakcja? Przecież to nie jest kolejny pieróg na wykopie tylko pedofilia! W internetach jestem już z 20 lat i pierwszy raz zobaczyłem tego typu treści. Mam prawo być oburzony i się #!$%@?ć na nieporadność moderacji.
@Hedage: Problem jest taki ze pobieranie/ogladanie tresci pedofilskich jest w Polsce karane. Wystarczy wejsc na mirko w nieodpowiednim czasie by w teorii mozna bylo wsadzic cie do sztumu na 3 latka a przynajmniej zeby zabrac ci sprzet na rok czy dwa do wyjasnienia. Nic dziwnego ze sie ludzie burza jak wykop naraza ich na tego typu nieprzyjemnosci