Wpis z mikrobloga

Polecam robienie interesów na #allegro jako sprzedawca.
Sprzedałem kilka rzeczy za 40złotych, a prowizja od tego wyniosła mnie 60zł( ͡° ͜ʖ ͡°).

Dobrze, że w miare szybko to zauważyłem bo nie dość, że straciłem rzeczy oraz czas to jeszcze pieniądze - a mogło być znacznie gorzej.
Mialem zrobic #usunkonto, ale miła Pani z allegro odpisała, cytując:
"Bardzo mi przykro, bo rozumiem, że nie zdawał Pan sobie z wysokości naszej prowizji w tej kategorii"
także mogę wrócić do #handel :)

A tak serio to nie rozumiem jak można dać tak absurdalną prowizję (1.5zł prowizji za sprzedaż przedmiotu za 1zł). Allegro przez monopol na rynku kompletnie #!$%@?ło.

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gr3gor wiem, że jestem sam sobie winień i oczywiście zapłacę to na co w praktyce się zgodziłem. Jednak druga sprawa, że sprzedawałem kiedyś na prawdę sporo rzeczy i spodziewałem się prowizji na poziomie 6-10%, natomiast nigdy w życiu nie przypuszczałbym, że allegro może dać prowizje powyżej 100% ¯\(ツ)_/¯

@Pikselowaty - dokładnie, też nie rozumiem dlaczego pozwalają na sprzedaż przedmiotów za kwoty w których prowizja przekroczy 100% ceny sprzedaży

@
  • Odpowiedz
@berafito: Wszystko zależy od kategorii, mnie najbardziej #!$%@? chyba to że nie jest to jednolite. Sam często kombinuje przypisując do "tańszych" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A tak serio to nie rozumiem jak można dać tak absurdalną prowizję (1.5zł prowizji za sprzedaż przedmiotu za 1zł). Allegro przez monopol na rynku kompletnie #!$%@?ło.

@berafito: ZUS też muszę płacić niezależnie od tego ile zarabiam. Państwo przez monopol kompletnie #!$%@?ło.
  • Odpowiedz
trza zobaczyć na konkurencyjnych portalach..

dzięki za ostrzeżenie

@assist: niby jakich? Poza olx gdzie musisz się uzerac z Januszami nie ma konkurencji.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@assist: @Morf: Olx nie da ci ochrony na wysylke więc to #!$%@? a nie konkurencja. Allegro bierze prowizje po sprzedaży a w niektórych kategoriach już przy wystawieniu. Olx bierze siano za wystawienie w niektórych kategoriach np nieruchomości czy motoryzacja o ile pamiętam i kładzie limity np do max 3 w sekcji elektronika - powyżej trzeba bulic
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@assist: przy odpowiedzi pisz @ nick albo klikaj na strzałkę pod postem na który odpowiadasz bo inaczej osoba której odpisujesz nie dostaje powiadomienia
  • Odpowiedz