Aktywne Wpisy
krakowiak +332
Minister Sprawiedliwości
PEKLONIKON +29
Właśnie przekazałem informacje gościowi, o zdradzie jego żony (nie ze mną jakby co). Nie chcę podawać zbyt dużo informacji na ich temat w razie gdyby się okazało, że któreś z nich ma tutaj konto. Oprócz tego powiem, że owe małżeństwo nie są przypadkowymi ludźmi. I jeszcze dodam, że mają malutkie dziecko...
I w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłem mówiąc mu o tym. Z jednej strony nic mi do tego, ale z
I w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłem mówiąc mu o tym. Z jednej strony nic mi do tego, ale z
Czy dobrze zrobiłem mówiąc innemu chłopowi o zdradzie jego żony?
- Tak 90.4% (1785)
- Nie 9.6% (189)
Tl;dr
Umów się z kilkudniowym wyprzedzeniem na 8:00 na wymianę oleju i kompletu filtrów w serwisie podając przy tym preferowana markę oleju, a nie "lej Pan z beczki".
Jedziesz 15km do serwisu #zalesiehere i jesteś punkt 8.
PZ (nazwijmy go Pan Zdzisław), KF (ja):
PZ- Panie, dej Pan kluczyki, bo opóźnienie jest z wczoraj i bede dzwonił.
KF- umawialiśmy się w 4 dni temu, że będzie od ręki i zaczekam na miejscu na czas serwisu
PZ- No to miejsce zwolni się za 2h, będę dzwonił to Pan przyjedziesz
PZ- 10:30, przyjeżdżaj Pan...
Czekaj na miejscu godzinę, bez słowa wyjaśnienia.
W końcu! Samochód trafia na podnośnik, a Pan idzie na serwis z reklamówka filtrów i butla oleju w ręce.
Chwila... Przecież do mojego samochodu wchodzi 5,4l, a butla ma 5l!
Idź na serwis, poproś o olej do wglądu i przekonaj się, że faktycznie tyle chcieli tylko wlać i w dodatku olej nie jest optymalny do mojego silnika (brak normy producenta).
KF- Panie, tylko tyle tego oleju? Tu więcej wchodzi!
PZ- Nooo, to zaraz ktoś skoczy do sklepu i dokupi.
KF- Tak, ale niech będzie od razu z odpowiednią norma do tego silnika.
PZ- ??? Przecież jest 5W40.
KF- To lepkość, a nie norma.
PZ- gdzie to jest?
Pokaż palcem, że norma jest tylko dla silników VW w dodatku starszych. Ogólnie niska półka olejów.
PZ- a bo ja patrzyłem na lepkość. Chłopaki ściągajcie samochód z podnośnika!
KF- a to spieprzajcie
4h zmarnowane, olej niewymieniony.
Szybki telefon po konkurencji i jeszcze dzisiaj uda się wymienić olej.
Wniosek?
Trzeba zainwestować w swoje wyposażenie garażu i samemu zacząć serwisowac samochód.
Nie dość, że za to płacisz, to jeszcze trzeba patrzeć na ręce, bo zaraz coś #!$%@?ą.
A co do wymiany oleju i filtrów, to polecam kupić albo zrobić dwa najazdy samochodowe (można 4 to jeszcze lepiej będzie).
@szulmack: Dobry żart xD
W benzynie mam problem, bo jest od spodu i jeszcze osłonę trzeba ściągnąć, bez najazdu się nie obędzie :p
Mam nowy warsztat dla siebie :E