Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do speców komputjerowych i grajków w gry dla dzieci. Jest taka sprawa, że moja różowa ma laptopa, taki se luźny sprzęcik ( https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/asus-x556uq-dm1060t-w10.bhtml ). I zaczął niestety trochę zamulać, a dokładnie zauważyliśmy problem grając w #fortnite . Postać mojej różowej ma nieraz jakby "lagi", spadki w ms (ping stałe 70-50). Zatrzymując się, jej postać np. nadal idzie, albo sama skręca, lub kazdy ruch jest opozniony o jakąs chwile.. Jakieś pomysły co to może być? Wcześniej się tak nie działo, problem wystepuję od jakiegoś miesiąca może.. przeszedł przez takie podstawy jak jakieś cc cleaner, o&o defrag etc. ale nic nie daje. Nawet obnizylismy juz jakość do największego minimum i nadal to samo.

#gry #laptopy #komputery #serwispc #pcmasterrace
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yeltet: Git, wygląda, że wszystko okej, sprawdź czy problem w fortnite dalej występuje, jeśli tak to będziemy robić stress testy, może pod wpływem temperatury cpu lub gpu obniża taktowania
  • Odpowiedz
@vomar: póki co działa :D jak zacznie się j---ć czy coś to dam znać, póki co wielkie dzięki :) idę naprawiać dźwięk, bo często ma tak, że po wejściu w biosa znika jej potem dźwięk w systemie :)
  • Odpowiedz
@Yeltet: Więc wyglada na to że gdy dostanie temperatury zrzuca zegary czy to na GPU czy CPU by trochę zmniejszyć temperaturę by się nie przegrzały komponenty, można bardzo łatwo to sprawdzić, pobierz Real Temp i odpal i niech chodzi podczas grania, gdy zobaczysz że zamula alt tab i screen
  • Odpowiedz