Wpis z mikrobloga

Jaki jest najlepszy kraj według was żeby wyjechać na kilka miesięcy i odłożyć jak największą sume pieniędzy bez znajomosci języka(tylko angielski a2) w wieku ~19lat?Znacie jakies sprawdzone agencje pracy za granica dzieki ktorym sami mieliscie okazje wyjechac?
#emigracja #niemcy #francja #norwegia
  • 8
  • Odpowiedz
@elter Niemcy , teraz dużo budują , prawie w każdym dużym mieście jakiekolwiek wolna przestrzeń jest zabudowana ,głównie mieszkania A jak tak słyszę to na budowach albo po polsku do siebie krzyczą albo po rumuńsku Na budowach jest płaca minimalna np dla pomocników jest to jakieś 11 euro. Tak się składa że kolo mnie budowali nowe osiedle ,pracowali tam od 8-18 jak nie dłużej ,więc i nadgodziny można zrobić . Teraz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@spokojnie_to_ja
Bez doswiadczenia w niemczech nie wiem czy mnie wezma na jakas budowe i szczerze mowiac takie godziny pracy mi zbytnio nie odpowiadaja :/

@piwakk
Mozesz napisac cos wiecej?Jakies szczegoly?
  • Odpowiedz
  • 0
@elter Malowałem domki. Nie jest to jakaś ciężka praca. Szybko idzie ogarnąć co i jak ( ͡º ͜ʖ͡º) praca po 8-10h. Zarobki jak podałem wyżej.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@piwakk slyszalem o takim sposobie zarobku w norwegi ale polega to na tym ze sam chodzisz po domach i oferujesz im taka usluge tak?
  • Odpowiedz
@elter: U mnie to inaczej wyglądało, ponieważ wujek ma swoją firmę i zajmuje się m.in. malowaniem domków.
Dostawał zlecenia od osób i malowałem.
  • Odpowiedz
@elter: Krajem w ktorym najwiecej sie zarabia jest Szwajcaria.Agencje pracy ktore znam i maja dobre opinie to Randstad,E&A,WorkToday,Tempo-Team,Manpower.Z tym ze one najczesciej wysylaja do Holandii,a tam jest wiekowka wiec majac 19 lat niewiele zarobisz,chyba ze dana oferta pracy nie przewiduje wiekowki i masz placone normalnie.Musisz dopytac sie w tych agencjach.Dobrze jest znac jezyk i miec prawo jazdy,chociaz prawda jest jak w tym memie ze po co matura do holandii biora
  • Odpowiedz