Wpis z mikrobloga

@fir3fly: Tak samo jak sztormy, burze, pożary, wojny i wiele wiele innych żywiołów. Jak strzelasz fajerwerkami, to głównie w miastach, a nie w lesie. Ten jeden dzień, a właściwie parę godzinek nie sprawia, że nagle wymierają wszystkie zwierzęta. One też potrafią się ukryć. Nie popadajmy w skrajności.
  • Odpowiedz
@fir3fly: Ekspertom czy ''ekoterrorystom''? To nie jest żadne wydaje mi się, tylko dostałeś konkretne argumenty. Ba, nawet niektóre z tych, co wymieniłam są stanowczo groźniejsze i prowadzą do ogromnych ilości zgonów zwierząt- chociażby taki pożar. Poprzeglądaj sobie neta, zobaczysz jak wyglądają zwierzęta, które ledwo uszły z życiem z takiego pożaru. Odrobina stresu to nic przy niektórych żywiołach. Powtórzę jeszcze raz- nie popadaj w skrajności.
  • Odpowiedz
Warszawa zabroniła strzelania petardami to Janusz kupił własnemu psu petardy i mu strzelał przy łbie żeby lepiej słyszał i widział bo tak właśnie lubi podobno

@R2D2_z_Sosnowca: Przecież on mieszka w Józefowie nie w wawie
  • Odpowiedz
@shadowboxer: Czytając Twój komentarz jeszcze pomyślałam o tym, że nie mogę odkurzać we własnym mieszkaniu... Bo przecież wpuszenie psa czy kota do drugiego pokoju na czas odkurzania, żeby miał spokój, to nie jest wystarczająca alternatywa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wydawało mi się to oczywiste i logiczne, ale być może moja wiedza na temat zwierząt jest po prostu większa niż fir3fly. Tak czy siak, szanuję za dodanie
  • Odpowiedz
@shadowboxer: Z tym że sterylizacja szkodzi chyba tylko w skrajnych przypadkach, a jej plusy znacznie przewyższają minusy. Ogólnie to takie wiesz... ''życie to choroba w 100% śmiertelna, przenoszona drogą płciową'' Mniej więcej tak widzę logikę tego stwierdzenia. A tak poza tym się zgadzam ze wszystkim. Poziom szkodliwości fajerwerków raz do roku jest znacznie niższy, niż mnóstwo innych czynników, co oboje wiemy. Psologiem też nie jestem. Stwierdzenie, że mam większą wiedzę
  • Odpowiedz
co to ma za znaczenie? Zrobił to by pokazać, że ze względu na psy w Warszawie nie strzelają

@R2D2_z_Sosnowca: No i pokazał że jego pies się nie boi i tyle. Przeczytaj artykuł. I Warszawa nie zabroniła tylko nie było oficjalnych pokazów. Robisz z tego burzę w szklance wody... Większość właścicieli zwierząt w Polsce puszcza fajerwerki pomimo tego, że czasem pupile się boją.
  • Odpowiedz
@malani: nie robię afery z tego, że nie było oficjalnych fajerwerków. To, że w komentarzu najpierw źle napisałem wyjaśniłem już potem w kolejnych. Ile razy mam przepraszać? Mem natomiast dotyczy Korwina i jego akcji mających na celu torpedowanie poparcia własnej partii.
  • Odpowiedz