Wpis z mikrobloga

#medycznewow Ciekawostka 14
Kodeks Etyki Lekarskiej mówi

Dobrym zwyczajem jest leczenie bezpłatnie innych lekarzy i członków ich najbliższej rodziny, w tym wdów, wdowców i sierot po lekarzach.
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@umyj_se_luloka: Jak dla mnie zrozumiałe i bardzo fajna zasada. Pracując w danym zawodzie, zaczyna się człowiek identyfikować z innymi wspolbratyncami i wydaje mi się, że działa to w prawie każdym zawodzie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@udgz: pracując jako elektryk masz oczekiwać, że inny elektryk przyjdzie do Ciebie do domu i o-----e Ci robotę za darmo? Super zasada xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Infamiee: działałoby gdybyś Ty był kierowcą autobusu, a Twój tata rezygnował z cześć swojej pensji, żeby zrekompensować Twój darmowy bilet.
  • Odpowiedz
@satori_7: Jak jesteś c------m elektrykiem i nawet w domu nie potrafisz sobie poradzic to może z litości inny ci to zrobi za darmo(oʖ̯o)
  • Odpowiedz
  • 0
#medycznewow Ciekawostka 14

Kodeks Etyki Lekarskiej mówi
Dobrym zwyczajem jest leczenie bezpłatnie innych lekarzy i członków ich najbliższej rodziny, w tym wdów, wdowców i sierot po lekarzach.

@umyj_se_luloka Ciekawe czy podobne zasady etyczne występują w innych krajach europejskich.
  • Odpowiedz
  • 0
@Twinkle: ok, ale jak to się ma do tego co ja napisałem? To jakaś riposta, czy o co chodzi?

Uważam, że robienie wnukom lekarza usługi za darmo (tylko dlatego, że ich dziadek jest lekarzem) to dziwna praktyka.

I tylko tyle.
  • Odpowiedz