Wpis z mikrobloga

@FakeModerator:
1) W trakcie imprezy pić coś co nie ma %
2) Nie siedzieć całą imprezę na dupie, tylko wstać, przejść się, a najlepiej, jak jest parkiet - wytańczyć alko.
3) Zjeść coś tłustego - tłuszcz długo się trawi i zalega na żołądku, co spowolni trawienie alko i się nie nawalisz, tylko odrobinę dłużej będziesz pod wpływem, bo później trafi do krwi.
  • Odpowiedz
@FakeModerator: najwazniejsze to dobre nawodnienie, ja przed snem wypijam 1,5l mineralki, pozniej w nocy chce mi sie siku jeszcze ide sie odlac, wypijam znowu 1,5l i wracam spac, z rana to juz nawet nie jest kac tylko takie zmeczenie, dobre sniadanko, prysznic, kofeina i sie czujesz lepiej niz normalnie. warto tez duzo pic podczas samego picia, nie pic na pusty zoladek, fajnie zagryzac wudeczke, no i pic tylko 1 rodzaj
  • Odpowiedz
2) Nie siedzieć całą imprezę na dupie, tylko wstać, przejść się, a najlepiej, jak jest parkiet - wytańczyć alko.

@l_Grela_l: Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem, ale ruch nie sprawi, że szybciej wytrzeźwiejesz - wątroba pracuje w swoim tempie i tyle. Czy będziesz spał czy chodził, to wytrzeźwiejesz raczej w tym samym czasie.
  • Odpowiedz
@miczal: nie zagłębiałem się w medyczne podstawy tego zjawiska, ale z doświadczenia wiem, że działa
Jak tańczysz pół imprezy, to tak się nie nawalisz, a jak rano jeszcze będziesz pod wpływem, to idź pobiegać - po pół godzinie wrócisz jak nowy.
Może to podwyższone tętno oznacza przyśpieszenie działania całego organizmu i dzięki temu szybciej pozbywasz się trucizny z krwiobiegu.
  • Odpowiedz