Aktywne Wpisy
lunari6 +105
Hej Mirki i Mirabelki,
Od dłuższego czasu przeglądam mirko. Jakiś czas temu miałam okazję pomóc jednemu mirkowi z zaburzeniami lękowymi. Za jego namową założyłam konto. Mam na imię Dominika i jestem absolwentką #psychologia na Uniwersytecie Jagiellońskim. Oferuję szeroko pojętą pomoc psychologiczną w formie online. Pracuję z osobami dorosłymi oraz młodzieżą. Pomagam osobom z zaburzeniami: emocjonalnymi, osobowości, nastroju, odżywiania, osobom o obniżonym poczuciu własnej wartości. Zapraszam serdecznie do kontaktu na priv jeśli jesteście
Od dłuższego czasu przeglądam mirko. Jakiś czas temu miałam okazję pomóc jednemu mirkowi z zaburzeniami lękowymi. Za jego namową założyłam konto. Mam na imię Dominika i jestem absolwentką #psychologia na Uniwersytecie Jagiellońskim. Oferuję szeroko pojętą pomoc psychologiczną w formie online. Pracuję z osobami dorosłymi oraz młodzieżą. Pomagam osobom z zaburzeniami: emocjonalnymi, osobowości, nastroju, odżywiania, osobom o obniżonym poczuciu własnej wartości. Zapraszam serdecznie do kontaktu na priv jeśli jesteście
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Kolejna próba wydrukowania dużego elementu skończyła się fiaskiem, około 50% ukończone i się odkleił dziad...
Po wraku modelu ewidentnie widać ze problem powstaje na rogach i krawędziach łóżka?/podstawy? Idąc dalej tym tropem wszystko wskazuje na fakt że różnica temperatur podczas ruchu osi Y zbyt szybko chłodzi filament przez co się kurczy i ściąga, unosząc narożniki elementu (nie dotyczy małych wydruków zajmujących środek łoża).
Powiedzcie czy ktoś miał ten problem, i czy często proponowany w rozwiązaniach adhoc karton pomaga?
Zastanawiam się nad zamówieniem zabudowy z plexi przeźroczystej (sterowanie, zasilacz, i display oczywiście wywalić na zewnątrz) Wtedy łatwiej będzie ujednolicić i kontrolować temp. w obszarze działań całej drukarki.
Czy może to przerost formy nad treścią?
@Coo3a: dobrze podejrzewasz, skurcz/odkształcenie to spora siła, nie tu - to gdzie indziej spowoduje rozwarstwienie wydruku.
coś o tym wiem ;) sok z ABS.
@hrumque: