Wpis z mikrobloga

#pathofexile

Hello mates!

Robie sobie tego builda: https://odealo.com/articles/the-ultimate-molten-strike-gladiator-odealos-crafty-guide
zastanawiam się, jakich broni powinienem szukać:
- czy powinienem olać z 'add elemental dmg' - choć mają wyzszy 'dps' na poe.trade
- czy szykać tylko z 'add physical dmg'

Nie wiem, czy elemental dmg dodaje mi się do skilla molten strike.

2. Pytanko, skąd mieć tych ziomków w campie? Co umożliwiają crafcenie? Mam tylko ten 1 stół i tam moge w sumie do każdego itemu coś dodac, ale czasami na itemach widzialem 'enchanting'.
  • 13
@Shadou: np. hełm na poe trade:

enchanted Desecrate summons 2 additional corpses
+133 to Accuracy Rating S5
14% increased Energy Shield??
+13% to Cold Resistance S7
+25% to Lightning Resistance S5
8% increased Stun and Block Recovery??
crafted +54 to maximum Life
@Piotrp7: Przeanalizuj build dokładnie bo w tej lidzie przynerfili nieco molten strike i stat sticki również, upewnij się że nie śledzisz jakiegoś starego info które jest już nieaktualne.

Wbrew temu co napisał @Shadou, enchant to nie po prostu coś co jest narzucone tylko efekt uzyskany w labiryncie, wrzucony w hełm rękawice lub buty. To dodatkowy efekt, losowany z predefiniowanej puli, zazwyczaj wpływający na jakiś konkretny skill (w przypadku hełmu)
@Piotrp7: Enchant to inaczej implicit - mod "nad górną kreską" np. iron ring ma physical dmg, leather belt ma hp a część itemów nie ma wcale. Enchant robimy w LABiryncie, można go użyć po zakończeniu laba i dostać losowy implicit. Crafted to dodanie suffixa lub prefixa - moda "pod kreską". Te na jaśniejszy kolor zostały dodane przez crafting bench i przy szukaniu mają "crafted". Nie można craftować więcej modów, za wyjątkiem