Wpis z mikrobloga

@Anty_Chryst: To regalisy były a z jedzeniem to ciężko mi powiedzieć no ale adekwatnie do ilości i karmiłem je nieco częściej. Wrzucasz garść owadów, najlepiej jakoś tak wycelować żeby było ich więcej niż pająków i zamykasz. Nie wyciągasz bo nie ma ku temu powodów :D. Ogólnie bez spiny, wrzucasz na oko i siema. Polecam grupówki mocno! Oczywiście tych gatunków, które się da.
  • Odpowiedz
@Dipolarny: a jak to jest z wylinkami u takich pająków? Podobno podczas wylinki pająka moze zjeść zwykły swierszcz a co dopiero jakiś pająk, nie zjadają sie nawzajem gdy zauważą, że jakiś osobnik jest słabszy?
  • Odpowiedz
@Anty_Chryst: Raczej drewnojad moze zjesc. Ponoc potrafia przegryzc plastik jak ktos trzyma pajaka w "salatkabox" czyli pudelko po grzeskowiaku:D
Ja wiele razy zostawialem swiersze troche wieksze od pajaka podczas wylinki. Nigdy do niczego nie doszlo, ale moglem miec po prostu szczescie.
  • Odpowiedz
@Anty_Chryst generalnie nie, czasem występują przypadki, że jeden drugiego zje ale nie ma na to wpływ wylinka, ogólnie zaleca się obficie karmić i trzymać dość ciasno żeby pająki nie stały się terytorialne. Ogólnie racja, że świerszcze to %&je i potrafią zabić pająka
  • Odpowiedz