Wpis z mikrobloga

Jak Ghost się sprawdza w typowych projektach dla mikroprzedsiębiorstw (i generalnie typowych zamówieniach)?
Pytam głównie o wady i zalety względem WordPressa. Z czym na pewno powinienem się liczyć?

Postawiłem sobie na małym serwerze do testowania i w sumie śmiga. Przyjemnie się wprowadza zmiany. Dokumentacja też jest nie najgorsza.

Mam obawy związane z:
- Brakiem wsparcia j. polskiego w panelu (nie każdy klient ogarnia angielski). Czy lokalizacja obejmuje tylko szablon bloga?
- Dostępem do rozszerzeń. Na dzień dzisiejszy dodać można tylko nowe szablony?

#pytanie #webdev #nodejs #javascript #wordpress
Pobierz G.....4 - Jak Ghost się sprawdza w typowych projektach dla mikroprzedsiębiorstw (i ge...
źródło: comment_VpwSnNnodLGxRxda5CBlU1QNiEdkE8Qv.jpg
  • 7
@Garg84: Hugo jako generator - jest sporo darmowych skórek i hosting na Netfliy - też darmowy. Przy takim konfigu będziesz miał najszybszą stronę na świecie. Oczywiście wtyczki są bardziej problematyczne. Ale przynajmniej jesteś w 100% bezpieczny, bo serwujesz statyczny kontent.
Takie generatory czy mniej znane cmsy służą tylko devom do szybkiego klepania, klient ma w zasadzie zero zysku nie mogąc korzystać z podstawowego plusa cms, czyli samodzielnej edycji contentu.
Tego się najbardziej obawiam. Wszystkie zmiany będą pewnie za darmo przechodziły przeze mnie.

@getin, @Garg84: JAMstack nie wyklucza CMS - jest to kolejny moduł w łańcuchu. Poczytajcie sobie tutoriale na jamstack.org i netlify.
@Garg84: Dodatkowo weź pod uwagę ulotnośc takiego rozwiązania, czyli porzucenie projektu i brak wsparcia, coś jak niektóre mało popularne wtyki vs wordpress 5