@dwiesciedziewiecdziesiatpiec: masz lpg? Świeca powinna mieć kolor kawy z mlekiem, taki jasnobrązowy, tutaj widać trochę nagaru jak na moje oko. Poszukaj informacji co ile producent przewiduje wymianę świec.
@kroliczasty: Nie ma LPG, 1.6 GDI klasyczna konstrukcja bez udziwnień. Co 54k wymiana. Auto chodzi sprawnie, dzisiaj wymieniłem filtr paliwa bo dławił się lekko na 2 przy energicznym przyspieszaniu. Myslalem też o świecach stąd pytanie. Nigdy nie miałem kawy z mlekiem w swoich pojazdach, zawsze kawa z małą ilością mleka ;)
@dwiesciedziewiecdziesiatpiec: to ja na Twoim miejscu bym zmienił razem z filtrem powietrza - 100% pewności że nie bedzie się dławił, koszt mały a będziesz miał spokój
@kroliczasty: zmieniony miesiac temu, problem jednak jest typu, że poprzednik wywalił cała puszkę, i cześć rezonatora, a używki z racji nietypowości modelu jak sa to niekompletne i za 800zl. Wsadziłem duży stozek CAI Dziura moze byc spowodowana pewnie brakiem tego rezonatora... ale kto wie.
4 świecie to koszt 60zl. To zależy jaka przerwa na świecy. Często przez świece padają dużo drozsze cewki. Nie lepiej jest wymienic co 30-60 tys świece których koszt wynosi jak powyżej?
Pracuje jako mechanik kilka lat i praktyka pt. "Jak czysty filtr to zostawić" mnie dobija :(
#mechanikasamochodowa
Świeca powinna mieć kolor kawy z mlekiem, taki jasnobrązowy, tutaj widać trochę nagaru jak na moje oko.
Poszukaj informacji co ile producent przewiduje wymianę świec.
Dziura moze byc spowodowana pewnie brakiem tego rezonatora... ale kto wie.
Pracuje jako mechanik kilka lat i praktyka pt. "Jak czysty filtr to zostawić" mnie dobija :(