Aktywne Wpisy

tr488u3984fkmv +579
Sebastix +108
Czy istnieje brzydszy budynek niż muzeum sztuki nowoczesnej w #warszawie? to jest z wygladu dosłownie chamski deweloperski ulep jebnięty w okolicy wysokiej zabudowy i innych ciekawych architektonicznie budynkow xd i to takie g---o z wyglądu że mam wrażenie że jak to skończą to będą wisiały na tym plakaty "sprzedam 50m2" albo "2 pokoje na wynajem" i jeszcze jakieś nagrody architektoniczne pewnie to dostanie xddd
Muzeum sztuki? Chyba muzeum elewacji
Muzeum sztuki? Chyba muzeum elewacji
źródło: 116_muzeum-sztuki-nowoczesnej
Pobierz

z tego co widzę, to pozwalają na zapisanie zamiast (na bazie boost.di):
A aB bC c(a, b)czegoś takiego:
auto a = 'jak ktoś bedzie chciał 'A' to daj mu 'A' a jak będzie chciał 'B' to daj mu 'B'a.zbuduj Cjaki tu jest zysk?
#programowanie #programista15k
generalnie wiem do czego jest DI, natomiast problem który mam jest taki, że posiadając hierarchię klas, klasa 'główna' musi przyjmować interfejsy, które jej wprost są niepotrzebne, ale które są oczekiwane przez jej 'dzieci'. Teoretycznie mógłbym taką hierarchię klas budować wstrzykując obiekty 'dzieci' do klasy 'głównej' jednakże nie zawsze ma to sens.
Ludzie jak dostaną młotek (DI) to zaczynają traktować wszystko jako gwóźdź, czasem DI jest niepotrzebne :)
@Czesiowcy: generalnie masz rację, natomiast w przypadku boost.di (i innych) obiekt odpowiedzialny za dependencje jest 'lokalny', więc to złe nie jest, tylko że ja nie do końca widzę zastosowanie (chyba, że ma się jakąś mega złożoną konstrukcję do postawienia).
@tell_me_more: jeśli myślę o tym samym co Ty, to używam kilku takich akumulatorów (grupujących tematycznie interfejsy). Tylko własnie po raz kolejny otarłem się o sytuację, że gdzieś na dole hierarchii chciałem użyć nowego obiektu,