Aktywne Wpisy
kotka-a +13
Ile macie przy sobie gotówki? Samej gotówki, a nie bezgotówkowej. Ciekawe czy ludzie noszą jeszcze przy sobie kasę xD
#kiciochpyta
#kiciochpyta
coolcooly22 +178
Też tak macie że kończycie pracę o tej 17:00 i juz nie macie sił nawet na rozrywkę typu pograć w grę, poczytać książkę i tylko siedzicie bezproduktywnie albo patrzycie tylko w internet/tv bo wszystko inne wymaga więcej energii?
#motywacja #kiciochpyta #pracbaza #korposwiat
#motywacja #kiciochpyta #pracbaza #korposwiat
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
1. Gdzie najlepiej załatwiać leasing? w salonach, banku czy są specjalne firmy co się tym zajmują? gdzie się najlepiej opłaca/można najwięcej ugrać?
2. Jak to wygląda z wersjami wyposażenia auta i kolorem, w stylu chcę kolor czarny i średnie/najlepsze wyposażenie w danym modelu + pakiet xyz - da się czy po prostu są "gotowce" do wyboru? Co wtedy z dostępnością, do kilku/kilkunastu dni czy tak jak w normalnym zakupie - do kilku miesięcy?
3. Jak najkorzystniej to wszystko ograć, by jak najlepiej wyjść kasowo na tym? Czytałem, że najlepiej 2-3 lata leasing, wykup na osobę prywatną i po 6 miesiącach sprzedaż? Jeśli tak, to czemu nie np. 5 lat? bo wartość samochodu spadnie?
4. Poza powyższym, to co jeśli chciałbym sobie zostawić to auto, różni się jakoś strategia od tego?
5. Wkład własny 20-30% ma sens? no i jak rozumiem mogę to rozliczyć jak ratę leasingu?
6. Ubezpieczenie płatne jako całość raz w roku czy w ratach? I najlepiej pewnie od leasingodawcy?
7. Pomijajać kwestię zmiany rozliczeń od nowego roku, to lepiej ogarnąć to pod koniec roku czy na początku nowego?
Dzięki z góry za pomoc
#leasing #samochody #firma #jdg
1. Są postednicy, ale w teorii najtaniej jest samemu pisać o oferty do wszystkich banków oraz salonu jeśli masz już wybrany konkretny model oraz konfiguracje.
2. Masz gotowe do odbioru samochody, gdzie czekasz zwykle do tygodnia na odbiór od startu załatwiania leasingu, ale możesz tez zamówić w dokładnie takiej konfiguracji oraz kolorze jaki chcesz do produkcji. Wtedy czas oczekiwania to kilka miesięcy.
3. Finansowo dokładnie tak jak mówisz. Na 3
1. Gdzie najlepiej załatwiać leasing? w salonach, banku czy są specjalne firmy co się tym zajmują? gdzie się najlepiej opłaca/można najwięcej ugrać?
W firmie leasingowej dadzą Ci tylko finansowanie i samochodu szukasz sam, pośrednik leasingu załatwi Ci finansowanie, znajdzie i zaproponuje kilka aut i załatwi rabat w salonie (sam też załatwisz ale dużo dużo mniejszy).
2. Jak to wygląda z wersjami wyposażenia auta i kolorem, w stylu chcę kolor czarny i