Aktywne Wpisy
rail_man +195
kkecaj +6
Wytłumaczcie mi proszę bo chyba czegoś nie rozumiem. O co chodzi z tym wężem ludzi i podawaniem worków? Czy gdyby ustawili się w kolejce i każdy by podchodził, brał worek i szedł na wał go ułożyć to nie trwałoby to 100 razy krócej i przy okazji każdy z nich przy ułożeniu 100 worków nie musiałby dźwigać 100 razy tylko 1 raz więc straciłby mniej sił? Jest w tym jakiś głębszy sens czy
A i tak tęsknie za krajem, w sumie nawet nie za rodziną czy znajomymi (bo tych mi w Polsce nie wielu zostało) wiem, że jest bieda, wiem, że ludzie zarabiają 5-6 razy mniej niż ja, a i tak mam wrażenie, że oni są bardziej zadowoleni z życia niż ja. Nawet nie wiem za czym tęsknie, za uśmiechniętymi Paniami i kawą z Orlenu, za starszymi mocherami, które puszczają mnie w kolejce, bo zawsze kupuje tylko monstera i chleb w biedronce a im się nigdy nie spieszy, tęsknie za moim sąsiadem, którego pies n--------a od 5 rano lepsze koncerty niż AC/DC na Wimbledonie,
tęsknie za recepcjonistką z taniej siłowni, która zawsze życzy mi miłego dnia na dowidzenia, tęsknie za korkami, i za policjantem który po polsku prosi o dowód rejestracyjny i ubepieczenie, tęsknie za dzień dobry, dowidzenia, proszę, dziękuje, tęsknie za "przepraszam, którędy na Racławicką", za paczkomatami, żabkami,fotoradarami, kapliczkami,żulami, dziwkami, bramkami na A4... Nie zawsze wszystko co się opłaca warto i nie zawsze wszystko co warto się opłaca #oswiadczenie #emigracja #takaprawda #gorzkiezale
Wielu by chciało zostać w kraju, ale wiadomo jak jest... niestety
Ja wyemigrowałam, żeby oszczędzić kasę i wrócić do Polski. Z różnych pobudek ludzie wyjeżdżają, niekoniecznie dlatego, że w Polsce im się nie podobało/było im źle.
Tak jak @haker_proker wcześniej napisał, emigracja nie jest po prostu dla każdego.