Aktywne Wpisy
KrolJulian +10
Juz nie mam siły. Planuje kupić samochód, ale dosłownie każdy jest odradzany xD
Kryteria mam raczej niewygórowane: kombi w automacie z dobrym stosunkiem osiągów do spalania i rozsądne w kosztach utrzymania. Budżet do ~0,001 sasina (70k). I tak według speców internetowych:
- Insignia B? Wadliwe!
- Kia Ceed? Słaba jakość wykonania (KęKę)
- Hyundai i30/40? Toż to Kia Ceed!
- Ford Focus? PowerShift, kijem nawet nie ruszaj!
- Toyota Auris? Gnije!
Niestety
Kryteria mam raczej niewygórowane: kombi w automacie z dobrym stosunkiem osiągów do spalania i rozsądne w kosztach utrzymania. Budżet do ~0,001 sasina (70k). I tak według speców internetowych:
- Insignia B? Wadliwe!
- Kia Ceed? Słaba jakość wykonania (KęKę)
- Hyundai i30/40? Toż to Kia Ceed!
- Ford Focus? PowerShift, kijem nawet nie ruszaj!
- Toyota Auris? Gnije!
Niestety
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co robić z hajsem? Razem z żoną zarabiamy 40 tys miesięcznie netto po podatkach (wspólnie, ale po równo). Część kasy inwestuje na giełdzie na naszych kontach IKE i IKZE i na amerykańskiej giełdzie za dolary. Mamy zdywersyfikowany majątek w złocie, ETH oraz różnych walutach. Chodzi to że mamy nadwyżki kasy które możemy przeznaczyć na głupoty.
W co byście zainwestowali hajs?
Nie pytam w co byście zainwestowali hajs żeby go
Co robić z hajsem? Razem z żoną zarabiamy 40 tys miesięcznie netto po podatkach (wspólnie, ale po równo). Część kasy inwestuje na giełdzie na naszych kontach IKE i IKZE i na amerykańskiej giełdzie za dolary. Mamy zdywersyfikowany majątek w złocie, ETH oraz różnych walutach. Chodzi to że mamy nadwyżki kasy które możemy przeznaczyć na głupoty.
W co byście zainwestowali hajs?
Nie pytam w co byście zainwestowali hajs żeby go
Przebija dla mnie #factorio i #rimworld jeśli chodzi o budowanie zbalansowanej bazy, która nie umrze z jakiegoś powodu.
Najlepsze w tej grze jest to że masz jakieś 30 rzeczy które możesz przeoczyć, zapomnieć, nie zauważyć że jakiś surowiec Ci się kończy, ale nie odizolować bazy od ciepła i po całym dniu grania dochodzisz do wniosku, że nie przetrwasz i trzeba budować od nowa. A najlepsze jest to że o ile w rimworld zacząłem może z 10 gier od nowa, w factorio z 5, tak tutaj zacząłem od nowa jakieś 15 gier grajac od tygodnia, a cały czas się cieszę i odkrywam nowe rzeczy i usprawnienia. To jest naprawdę ciężka gra, chyba że się ogląda milion tutoriali na każdy temat na yt. Polecam każdemu kto lubi ten typ gier ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KromkaMistrz: dziwne.
Jeżeli nic się nie zmieniło przez ostatnie ~pół roku, to trudność jest wprost proporcjonalna do ilości ludzików. Im ich więcej tym łatwiej wszystko zaczyna się 'sypać'.
Tak nie jest nadal? Nie jestem na bieżąco, grałem we wczesną wersje, ale jak następnym razem będziesz chciał resetować to zaoraj całą bazę do zera i zostaw 1-2 ludziki. Taki 'reset' się
@mojemacki: Bardzo możliwe. Ale właśnie zanim ogarnę wszystko na tyle aby nie #!$%@?ć czegoś
Icebiomy możesz rozmrażać, one są na początku przydatne. Potem są maszynki, które magicznie z wodoru linia chłód (do znalezienia w lodowych biomach)
Z jednej strony masz rację, miałem około pół roku przerwy w tej grze i po zagraniu pierwszy raz po przerwie chwilowo nie ogarniałem tych wszystkich maszyn, ale z drugiej strony
To samo mialem w factorio. Rakiete wyslalem jak mialem 500 h gdzies. Ja lubie tak na spokojnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)