Wpis z mikrobloga

Dzień dobry Mirko!
Mam nieśmiały plan stworzenia świątecznego e-booka ( nic wielkiego, max 30 przepisów, chciałabym się ogarnąć z tym na połowę grudnia. Jeśli nie dam rady to po prostu będzie seria świątecznych przepisów).

No i pytanko do Was co chcielibyście zobaczyć w takiej serii/e-booku?

#keto #ziemniakizostaw #gotujzwykopem
  • 51
  • Odpowiedz
@Staxu: co za problem. Boczek jest z natury słodkawy i dobrze wysmażony pasuje do deserów. W USA był szał na paczki posypane chrupiącym, pokruszonym boczkiem. Wystarczy dorobić orzechowe nadzienie do pączka i voila. Zresztą, pączki i faworki tradycyjnie smaży się na smalcu. Tak mi zawsze babcia powtarzała.

Albo w druga stronę, tez inspiracja z USA. Glazura na orzeszkach do grillowanego boczku. I tak z reguły w USA nawalają słodki BBQ
  • Odpowiedz