Aktywne Wpisy

Mieszkamy z niebieskim od trzech miesięcy razem w mieszkaniu dwupokojowym, drugi pokój stoi wolny, robi za składzik i pokój gościnny jak ktoś przyjedzie przekimać.
Pisała dzisiaj koleżanka, że rozstała sie z chłopakiem, z który mieszka od X lat i pyta czy mogłaby się wprowadzić do nas do tego pokoju.
Z jednej strony spoko bo będzie łatwiej o kompana do planszówek czy na wyjście, z drugiej jednak boje się, że sporo stracimy na
Pisała dzisiaj koleżanka, że rozstała sie z chłopakiem, z który mieszka od X lat i pyta czy mogłaby się wprowadzić do nas do tego pokoju.
Z jednej strony spoko bo będzie łatwiej o kompana do planszówek czy na wyjście, z drugiej jednak boje się, że sporo stracimy na

r5678 +56

Historia zatacza koło huh? Silverlight umarł, niech żyje Silverlight (Blazor)?
Tradycyjnie największym problemem w projekcie będzie M$. Jak podejdą do tego jak do WPF czy UWP, gdzie do tej pory można natknąć się na jakieś niedoróbki, za wiele rzeczy trzeba płacić kupując jakieś pakiety kontrolek (no właśnie Telerik choćby), to pewnie jakieś specjalnie popularne toto nie będzie.
Natomiast
1. Albo community języka będzie je pisać i rozdawać, tak jak jest w
Front jest cały czas w HTML5. C# ma być odpowiednikiem JSa, którego i tak będziesz mógł użyć.
@KsiazeIgthorn: Mam pecha dotykać się generalnie tych rzeczy które M$ albo uwalił, albo ma zamiar uwalić bo widać że mu się nie chce rozwijać (WPF / WCF / UWP / Win 10 IOT / Silverlight - no same sukcesy). Prawdopodobnie natknąłem się wczoraj na błąd .NET runtime w Win 10 IOT z którym nic nie będę w stanie zrobić, bo coś jest
Cała reszta faktycznie może ginąć, warto jednak zauważyć, że mamy naprawdę świetne alternatywy od MS dla WCF i Silverlight. Więc nawet jeżeli je zaorali to lepiej dla nas.
Jak znalazłeś buga to może warto go zgłosić np tutaj:
https://github.com/Microsoft/dotnet/issues
Zazwyczaj team dotnetowy
@KsiazeIgthorn: Prędzej C# i ten ichni Razor, ale to w praktyce C# i HTML.
Trudno jest mi stwierdzić czy to na 100% jest błąd środowiska, ale niestety wiele na to wskazuje. Coś krzywo działa na Win 10 IOT.
@Khaine: Możesz dać źródło tej informacji? Nigdzie nie widziałem przykładów opartych o XAML albo żeby MS o tym mówił.
No ja myślę, że właśnie taki jest docelowy zamysł - zrobić Silverlighta 2.0 - takiego bez żadnych wtyczek, tylko kompilowanego