Wpis z mikrobloga

Jestem swiezakiem jezeli chodzi o drukowanie 3d. Od paru dni mam problem, ze drukarka podczas drukowania uderza dysza o druk i odkleja go od podstawy. Czy ktos ma pomysl co moze byc zle? Drukarka to CR-10.

#drukarka3d #druk3d #drukowanie3d #drukarki3d
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy moze to byc spowodowane mokrym filamentem? Podczas druku slychac jak by strzelanie co jakis czas ale babli z powietrzem nie dostrzegam na filamencie.
  • Odpowiedz
@indi765: strzelanie to może też być przeskakiwanie radełka. Może podaje za dużo filamentu? Masz może jakieś zdjęcia? Nie potrafię sobie wyobrazić w jaki sposób uderza w wydruk podczas nakładania kolejnej warstwy filamentu.
  • Odpowiedz
@HunitMango27: @Antwito: @DesuDeluxe: czy to normalne, ze podczas druku slychac dzwiek jak by wlasnie dysza mocno przyciskala drukowany model do plytki? Ciagle mam takie wrazenie.. Poprawilem troche trzymanie na plytce i udalo mi sie wydrukowac model ale ten dzwiek sprawia wlasnie wrazenie, ze podczas druku model jest przyciskany przez dysze do podloza..
  • Odpowiedz
@indi765: jak za mocno? jak wypluwa gorący plastik, to się rozchodzi po bokach, bo nie ma gdzie, i rozgrzewa poprzednie warstwy i druk nie rośnie, a puchnie.
dej to zdjęcie człowieku
  • Odpowiedz