Aktywne Wpisy
niegwynebleid +388
Zauważyliście, że w postapokaliptycznych światach nikt nie p--------a na rowerach?
Walka o samochody, benzyny, akumulatory, a jak nie ma to ubierają cichobieżki palestyńskie, ubierają plecak, który jest mniejszy i bardziej pusty niż plecak przedszkolaka wysłanego na jeden dzień na wycieczkę, i nawet czapki nie biorą.
Albo konia, jak oni nigdy obroku nie mają.
A rower jest świetny - prędkość wzrasta gwałtownie, można załadować zapasami jak konia, ominie zakorkowane miejsca, można go przenieść,
Walka o samochody, benzyny, akumulatory, a jak nie ma to ubierają cichobieżki palestyńskie, ubierają plecak, który jest mniejszy i bardziej pusty niż plecak przedszkolaka wysłanego na jeden dzień na wycieczkę, i nawet czapki nie biorą.
Albo konia, jak oni nigdy obroku nie mają.
A rower jest świetny - prędkość wzrasta gwałtownie, można załadować zapasami jak konia, ominie zakorkowane miejsca, można go przenieść,
Kunszt +74
Tymczasem w lampach Innolux, co sami podają na swoich stronach, siedzą zwykłe świetlówki Osram Dulux L 55W/840, takie na 4-pinowe gniazdo 2g11. No to może by sobie samemu taką lampę machnąć, skoro świetlówka 15 zł kosztuje. Do tego gniazdko, zasilanie i tylko jeszcze jakiś klosz czy oprawa by się przydała.
Ktoś z #elektronika kojarzy gdzie można takie oprawy panelowe kupić? Macie jakieś dodatkowe pomysły? Z czystej ciekawości zrobiłbym sobie lampę na zimę za ułamek ceny sklepowej.
Ludzie z #medycyna #depresja - używacie takich lamp zimą? Pomagają?
#ciekawostki #oswietlenie #z-------------j
Pierwsza lepsza zarówka - 2000lumenów za 30zł
150zł na 5 żarówek, a to wszystko na 1m^2. ;P
@Analityk: tzn. to to światło na 400 nm jest istotne dla efektu?
In 1937 Peller and Stephenson75 analyzed the incidence of cancer in navy personnel in the United States Navy who were documented to have increased exposure to solar UV radiation with age matched controls and reported that the rate of skin cancer was eight times higher in the navy personnel while the total number of deaths from other cancers was 60% less than the civilian population.75
Wszystko trzeba sobie
może i bym rozważył to, ale ten prąd ...
Jak przeglądam lampy antydepresyjne, to one mają niby 10k lumenów, ale 10cm od ryja.
http://www.adler.com.pl/index.php/Main/Produkt/cr_2166
takie cudo 10k lux, ale:
Efektywne źródło światła 2x36 W (Świetlówki 2 x 36W)
Komentarz usunięty przez autora
Co do natężenia światła: chciałem sobie dla testów zrobić taką lampkę biurkową, a więc miałbym do źródła światła nie więcej niż metr. Wtedy, zwłaszcza stosując żarówki o wąskim strumieniu, nie ma problemu
https://meaningness.com/metablog/sad-light-lumens
ja lubię się uczyć z rana, i ciężko teraz mi jest. Wziąłem statyw podłaczyłem pod timera i ustawiłem sobie jako "alarm" światło.
Teraz używałem z tylko 1 żarówką https://allegro.pl/2x-zarowka-swiatlo-ciagle-125w-600w-1200w-5500k-i5966570188.html?fromVariant=5331239086 myślę że dwie takie byłoby w sam raz. w sensie ok 15k lumenów.
Softbox jest spoko, nie przeszkadza jak stoi