Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@marcooo80: Bo reklama "podkreśla" zajebistość sprzętu i to dlatego kupują. Nie od dziś wiadomo, że komputery w marketach składane są tak, by wydawały się atrakcyjne ludziom niesiedzącym w temacie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@marcooo80: no ale są ludzie którzy sie nie znają na komputerach. I jak uslyszą dysk tysionc to sie ciesza bo chcoiaz wiedza ile pirackich filmow im sie zmiesci
  • Odpowiedz
@marcooo80 @Zwanek mam mnóstwo koleżanek, które kupują laptopy bez zrobienia żadnego rozeznania w temacie. Idą do marketu i proszą pracownika o radę a dwa miesiące później narzekają, że komputer się tnie i nie mają miejsca na dysku, bo wcisnęli im gówno z dyskiem SSD 64 giga. Oczywiście nie wyciągają wniosków i następny kupują kierując się kolorem i ew długością pracy baterii.

Nie mówię, że każdy musi się znać na wszystkim, ale przecież
  • Odpowiedz
@Czaajnik: Tych to szczególnie nie mogę zdzierżyć. Od kilkunastu dni, raka mi daje również reklama Fallout 76, jakby to było jakieś arcydzieło wśród gier. (°° A zresztą wszystkie reklamy w TV to rak.
  • Odpowiedz
@Zwanek ja też się na wszystkim nie znam ale jak chce coś kupić to się dowiaduje czegokolwiek na temat. Google jest pełne informacji i opinii na każdy temat. Na każdym forum tematycznym jest jakiś faq. Mam na tyle rozumu żeby przed zakupem czegoś drozszego czy czegoś co ma służyć parę lat, sprawdzam co warto kupić żeby nie wdupic hajsu. A nie jak te debile co się łapią na gejmingowy zestaw z dyskiem
  • Odpowiedz
@marcooo80: No najbardziej wkurzający jest ten ton, to akcentowanie.
W sumie dlatego przestałem słuchać radio, albo przełączać na płytę, gdy zbliża się za 10, 10 po, za 10 pół do i 10 po pół do.
  • Odpowiedz
@marcooo80: kupują ludzie z gatunku "hmm, Pjoter kciał komputera do gier, ty pa Halynka za jedyne tysionc złotych i ten Dźifors i dysk tysionc, łun muwił że kciał z Dźforsem, kupujem!" A potem Pjoter w CSGO ledwo 60fps wyciąga XD
  • Odpowiedz