Aktywne Wpisy
SendMeAnAngel +13
Kupić auto czy się wstrzymać?
Przeciw:
1. Mieszkam w mieście i na co dzień samochód jest zbędny:
a) do biura jeżdżę rowerem
b) sklepy mam do 5 minut pieszo
c) prawie wszędzie da się dojechać MPK
d) od niedawna alternatywą dla MPK są hulajnogi
e) nie muszę szukać miejsca do zaparkowania
2. Utrzymanie samochodu generuje koszty.
3. Obecnie mieszkam w PRL-u i auto musiałoby stać na zewnątrz, a okoliczne parkingi są zawalone.
Przeciw:
1. Mieszkam w mieście i na co dzień samochód jest zbędny:
a) do biura jeżdżę rowerem
b) sklepy mam do 5 minut pieszo
c) prawie wszędzie da się dojechać MPK
d) od niedawna alternatywą dla MPK są hulajnogi
e) nie muszę szukać miejsca do zaparkowania
2. Utrzymanie samochodu generuje koszty.
3. Obecnie mieszkam w PRL-u i auto musiałoby stać na zewnątrz, a okoliczne parkingi są zawalone.
uefaman +9
Mój stary (wykształcenie podstawowe, nigdy żadnej książki nie przeczytał, praca to robol) na serio wierzy że ufo to kosmici i istnieją. Dawniej oglądał programy typu Nie do wiary, Strefa Tajemnic itp. xD i do tej pory wierzy że ufoludki istnieją tylko rządy państw nie chcą tego upublicznić xD
#astronomia #polskiedomy
#astronomia #polskiedomy
Komentarz usunięty przez autora
Wasze działania zaczynają mi się składać w logiczną całość
1. zakaz linkowania/agitowania do bezpośrednich stron partii politycznych [link w rodzaju: "Nowy program PO LSD KGB UPR PIS"]
2. kasowanie duplikatów pozornie różnych ale linkujących do tego samego wydarzenia [weekendowy UPR-syf]
1.To będą przeklejać do pokazywarki...
2.Od tego są zakopy.
Nie bardzo czaje o co wam chodzi. A administracja niech się zajmie botami, a to co ląduje na głównej zależy od userów.
Przez roczną aktywną działalność na forum wykop.pl wiele razy poruszałem tematy polityczne (polityka w rozumieniu Arystotelesowskim to moja pasja) ale nigdy nie wskazywałem nikomu na kogo ma głosować, co najwyżej pisałem o swoich zamiarach.
Czy to podpada pod treści agitacyjne?
Jak napisałem w jednym ze swoich ostatnich komentarzy
Dlatego tak ważne jest istnienie wolnej myśli w internecie.
Wykop jest miejscem takiej wolnej myśli
Czy administracja
@topnews: Twoje działania już mi się ułożyły w logiczną całość. Sam sugerowałeś by ci dano bana- potem najwyżej pojawi się na salunie, rzepie czy innej "niezależnej" stronce artykulik "Jacy to admini Wykopu są źli i zdeprawowani i należą do układu bo nie dają prawa do wypowiedzi spamerom-politycznym".
Po co więc cyrk z ankietą i takie polowanie na czarownice? Ja się z agitacją tu nie spotkałem.
- Wykryto układ!
- Ta, chyba okresowy.
Jakie masz sugestie dotyczące serwisu?
1) Rozszerzyłbym ramkę mikro-bloga, (gdy się obserwuje wiele osób, to pojawia się problem z szybko umykającą treścią).
2) W mojej opinii ciekawym pomysłem było by również możliwość własnego układania modułów na wykopie, np. mikro-blog po lewej stronie, treść po prawej, obserwowani polecają tu czy tam. (coś na kształt igoogle)
3) Również, chciałbym abyście zlikwidowali to bardzo męczące okno z promocją waszego nowego serwisu PAJP.
Jakie zmiany wprowadziłbyś w dotychczasowym sposobie moderacji serwisu?
Tak jak powyżej - ban za agitację połączony z usunięciem/zablokowaniem dodanego znaleziska. Tymczasowe bany za dodawanie oczywistych duplikatów (oczywisty to taki, który wcześniej był przez dodającego wykopany lub skomentowany - dodający na pewno już go widział, więc świadomie dodaje duplikat). Ostrzeżenia za celowe wykopywanie duplikatów (celowe, czyli, gdy wykopujący wykopuje po raz kolejny to samo znalezisko i jest tego świadomy - zdarza
Jest to "odpolitycznienie" wykopu.
Przed wyborami jak znalazł, telewizję już "odpolityczniono", prokuraturę też.
Przyszedł czas na internet.
Nie róbcie polityki, oglądajcie cycki
Polityką zajmą się Rychy i Zbychy, by ludziom żyło się lepiej.
Co do samej ankiety to powstała ona w odpowiedzi na problemy poruszane tu i jest niejako rozwinięciem dyskusji z tego znaleziska.
Trzeba zacząć od poprawy wyszukiwarki duplikatów, bo ona działa co najmniej nie wystarczająco dobrze.
Nie wiem co wy tu chcecie regulować czy banować? Bany praktycznie za multikonta, boty i celowe naprzykrzanie się w komentarzach ze swoimi durnymi linkami, a od reszty są przyciski wykop/zakop.
po to są grupy i czarne listy żeby z nich korzystać - wkurza Cię dany user - dodaj do czarnych list i po problemie, nie wyobrażam sobie banowania za wyrażanie własnej opinii, choćby nie wiem jak nachalne (nie mówie o braku kultury i non stop dodawaniu duplikatów), gdyby uprościć korzystanie z czarnych list (np. umożliwić dodanie usera z poziomu