Wpis z mikrobloga

Zaproponowałbym:

1. zakaz linkowania/agitowania do bezpośrednich stron partii politycznych [link w rodzaju: "Nowy program PO LSD KGB UPR PIS"]

2. kasowanie duplikatów pozornie różnych ale linkujących do tego samego wydarzenia [weekendowy UPR-syf]
@mgalecki:

1.To będą przeklejać do pokazywarki...

2.Od tego są zakopy.

Nie bardzo czaje o co wam chodzi. A administracja niech się zajmie botami, a to co ląduje na głównej zależy od userów.
@wykop: Co to są treści agitacyjne?

Przez roczną aktywną działalność na forum wykop.pl wiele razy poruszałem tematy polityczne (polityka w rozumieniu Arystotelesowskim to moja pasja) ale nigdy nie wskazywałem nikomu na kogo ma głosować, co najwyżej pisałem o swoich zamiarach.

Czy to podpada pod treści agitacyjne?

Jak napisałem w jednym ze swoich ostatnich komentarzy

Dlatego tak ważne jest istnienie wolnej myśli w internecie.

Wykop jest miejscem takiej wolnej myśli

Czy administracja
@Elfik32: Co prawda już swoje uwagi wpisałem ale nie obrarzę się jeśli będę mógł przeczytać twoje uwagi w kolejnym poście na wykośledziku :).

@topnews: Twoje działania już mi się ułożyły w logiczną całość. Sam sugerowałeś by ci dano bana- potem najwyżej pojawi się na salunie, rzepie czy innej "niezależnej" stronce artykulik "Jacy to admini Wykopu są źli i zdeprawowani i należą do układu bo nie dają prawa do wypowiedzi spamerom-politycznym".
@cameel: Dobór pytań i kolejność odpowiedzi nie budzi wątpliwości jaką odpowiedź chce uzyskać administracja. W pytaniu, w którym trzeba było wybrać jedną z trzech opcji wybrałem najgłupszą, bo nie było normalnej odpowiedzi. Skąd mam wiedzieć co jest uznawane za agitację polityczną? Wydawało mi się, że takie komentarze są masowo minusowane, a znaleziska zakopywane.

Po co więc cyrk z ankietą i takie polowanie na czarownice? Ja się z agitacją tu nie spotkałem.
Oto moje sugestie:

Jakie masz sugestie dotyczące serwisu?

1) Rozszerzyłbym ramkę mikro-bloga, (gdy się obserwuje wiele osób, to pojawia się problem z szybko umykającą treścią).

2) W mojej opinii ciekawym pomysłem było by również możliwość własnego układania modułów na wykopie, np. mikro-blog po lewej stronie, treść po prawej, obserwowani polecają tu czy tam. (coś na kształt igoogle)

3) Również, chciałbym abyście zlikwidowali to bardzo męczące okno z promocją waszego nowego serwisu PAJP.
Moje sugestie:

Jakie zmiany wprowadziłbyś w dotychczasowym sposobie moderacji serwisu?

Tak jak powyżej - ban za agitację połączony z usunięciem/zablokowaniem dodanego znaleziska. Tymczasowe bany za dodawanie oczywistych duplikatów (oczywisty to taki, który wcześniej był przez dodającego wykopany lub skomentowany - dodający na pewno już go widział, więc świadomie dodaje duplikat). Ostrzeżenia za celowe wykopywanie duplikatów (celowe, czyli, gdy wykopujący wykopuje po raz kolejny to samo znalezisko i jest tego świadomy - zdarza
@cyklista: Miałem dokładnie taki sam problem. Żadna kategoria mi nie przeszkadza, jeśli jest na swoim miejscu, więc wybrałem tematykę którą lubię najmniej - ale to już nie jest to samo
@topnews: Masz rację, kierunek zmian jest jasny.

Jest to "odpolitycznienie" wykopu.

Przed wyborami jak znalazł, telewizję już "odpolityczniono", prokuraturę też.

Przyszedł czas na internet.

Nie róbcie polityki, oglądajcie cycki

Polityką zajmą się Rychy i Zbychy, by ludziom żyło się lepiej.
@cyklista: Sponsorowane rządzą się swoimi prawami i tu raczej administracja zbyt dużo nie ruszy.

Trzeba zacząć od poprawy wyszukiwarki duplikatów, bo ona działa co najmniej nie wystarczająco dobrze.

Nie wiem co wy tu chcecie regulować czy banować? Bany praktycznie za multikonta, boty i celowe naprzykrzanie się w komentarzach ze swoimi durnymi linkami, a od reszty są przyciski wykop/zakop.
@wykop: dobry pomysł na ankietę, podzielę się opinią z wszystkimi (w skrócie):

po to są grupy i czarne listy żeby z nich korzystać - wkurza Cię dany user - dodaj do czarnych list i po problemie, nie wyobrażam sobie banowania za wyrażanie własnej opinii, choćby nie wiem jak nachalne (nie mówie o braku kultury i non stop dodawaniu duplikatów), gdyby uprościć korzystanie z czarnych list (np. umożliwić dodanie usera z poziomu