Aktywne Wpisy
quaz2020 +286
dziś w nocy nadszedł ten wyczekiwany moment, otóż urodziła mi się zdrowa córa, mimo, że były małe kompilacje podczas porodu i skończyło się na cesarskim cięciu - wszystko się udało w pełni i mała jest już z nami (づ•﹏•)づ moja różowa też czuję się dobrze i jest szczęśliwa. jedynym minusem było to, że nie chcieli mnie wpuścić na blok a mieliśmy zaplanowany poród rodzinny, chciałem wykonać
Koner1391 +5
Na święta jadę do rodziców, mam dwóch chrześniaków, dziewczynka ma 8 lat, chłopiec 3 lata, co im można kupić? mała ma już laptopa, rolki, rower, nie mam pojęcia co teraz im wziąć
#buddyzm #motywacja
Tak ja to rozumiem :)
@tomosano: Troszkę niefortunne to sformułowanie. Czasami warto zrezygnować z dosłownych tłumaczeń angielskich ujęć. Ale... ciekaw jestem twojego wyjaśnienia powyższej frazy. Jak więc ją rozumiesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Innymi słowy; każda chwila naszego istnienia posiada "wbudowaną" zdolność zmiany potencjału, liczy się tylko tu i teraz, a każda kolejna sekunda daje nam możliwość zmiany naszego życia o 180 stopni bez względu na okoliczności. Musimy tylko wyjść poza dualistyczne postrzeganie świata i uwolnić umysł z iluzji, która tłamsi nasz prawdziwy potencjał.
Czas płynie, owszem, ale nawet odrobinkę nie upływa. Trzeba przyznać, że pojęcie uludy jest dziś wieczorem wyjątkowo złudne!