Aktywne Wpisy
zeszyt-w-kratke +65
#powodz
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
SzalomMosterdzieju +253
#powodz #patologiazewsi #patologiazmiasta #pytanie #rasizm #4konserwy #neuropa
Jak to jest możliwe, że na terenach popowodziowych szabrownicy rabują, skoro tu żyją biali Polacy katolicy z kultury europejskiej a kradną tylko czarnoskórzy z przyczyn genetycznych i muzułmanie z przyczyn kulturowych? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak to jest możliwe, że na terenach popowodziowych szabrownicy rabują, skoro tu żyją biali Polacy katolicy z kultury europejskiej a kradną tylko czarnoskórzy z przyczyn genetycznych i muzułmanie z przyczyn kulturowych? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mając podaną tablicę przedziałów czasowych (początek, koniec), w których odbywają się wykłady, określ minimalną liczbę sal potrzebnych do przeprowadzenia wszystkich wykładów.
np. dla [(30, 75), (0, 50), (60, 150)] właściwa odpowiedź to 2.
#dailycodingproblem #programowanie
-Załóżmy, że rezerwować czas można z dokładnością co do 5 minut, jeśli jest potrzeba co do minuty to można zmodyfikować algorytm ale zajmie więcej czasu i pamięci.
-Robimy tablice timeline'u (np. index 0 to 0 min, index 1 to 5 minuta, index 2 to 10 minuta itd) w którą wstawiamy moment rozpoczęcia i zakończenia wykładu.
-Następnie lecimy od początku do końca tej tablicy i trzymamy zmienną
rozwiązanie musi być optymalne?
ilość przedziałów czasowych maksymalna jest określona?
podane sa one w minutach (timestamp)?
@ptasigryp: istotne sa tylko gapy
nakładające się okresy
maksymlana ilość gapów w tym samym momencie oznacza ilość sal
@TwojStaryToKorniszon:
Tak, ale w ramach tego co
@TwojStaryToKorniszon: czyli możesz założyć że tak
https://pastebin.com/9tKfwmnH
Index j wyprzedza index i, zlicza następne rezerwacje które mają otwarcie <= zamknięciu rezerwacji na indexie i, gdy natrafi na coś późniejszego to i++, j leci dalej sprawdzając czy coś następnego otwiera się przed zamknięciem.
Nie mam teraz głowy do zakodowania tego i nie wiem czy ten pomysł nie padnie
@ptasigryp: zamiatanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
https://pastebin.com/GLgb68p0